Olga Friedelová: Dárcovská výzva pro projekt Zdravotní klauniády pro děti

Dětský úsměv nad zlato....

vybíráme od 14.3.2018
7 900 Kč
vybráno 108 % z 7 300 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kdybych uměla vykouzlit úsměv na tváři dětí v nemocnicích, dělala bych to. Ale ten dar nemám. Proto chci získat peníze na práci těch, kteří to umí.
Ráda se hýbu, sportuji, běhám. Říkám si: "Když mohu, tak musím." Jenže někdo by chtěl a nemůže, protože je nemocný. Leží dlouhé dny, týdny nebo i měsíce v nemocnici. A když se jedná o děti, je to o to smutnější. Nemocniční pokoj není zrovna zábavné místo, ale občas se stane, že se otevřou dveře a místo lékaře nebo sestřičky k lůžku přicházejí klauni a přinášejí zábavu, humor, muzicírování, povzbuzení, uvolnění.  A nejen to, snaží se pacienta připravit na to, co ho v dalších dnech čeká. Například zákrok na operačním sále. To, že s malým klukem nebo holčičkou může jít na sál spřízněná duše, mi přijde naprosto úžasné.
Zdravotní klauni ale dělají pro nemocné spoustu jiných záslužných věcí.  Vzhledem k tomu, že já tohle neumím a tiše to obdivuji, rozhodla jsem se organizaci podporovat finančně. Bez peněz to totiž nejde. Spolu s manželem posíláme finanční podporu dvanáct let, což je docela dlouho, a tak jsem si řekla, že to chce změnu, že poběžím půlmaraton ve veselém klaunském tričku a s červeným nosem a zkusím vybrat od vás, mých nejmilejších, od kamarádů a známých, peníze na dobrou věc. Přemýšlela jsem, jak vysoko finanční laťku zvednout a napadlo mě: Máme dvě krásná vnoučátka a v době konání závodu jim bude dohromady 73 měsíců a když k tomu přidám dvě nuly, tak to mám. Chtěla bych vybrat 7300,00 Kč. 
Podpořte, prosím, ZDRAVOTNÍHO KLAUNA, mohu vám slíbit, že až příspěvek pošlete, hezky to zahřeje vás a na druhé straně to hodně pomůže. 
Děkuji.

 
Zdravotní klaun, o.p.s.
Naší nejvýznamnější a nejrozsáhlejší činností jsou klauniády pro děti. Potkáváte je jak na pediatrii, chirurgii, ale i na onkologii a JIPce. Dále doprovázíme děti na operační sál, navštěvujeme vážně nemocné děti v domácí péči, pro handicapované děti máme hudební představení Kutálka a pro dlouhodobě nemocné malé pacienty týdenní program Cirkus Paciento. Ročně tak realizujeme přes 3,5 tisíce akcí a potěšíme tak přes 70 000 nemocných dětí.

Zdravotní klaun je člověk s přirozeným klaunským nadáním, schopností improvizace, s vrozenou empatií a s hudebním talentem. Má kladný vztah k dětem a chuť se neustále vzdělávat. Navštěvuje děti v nemocnicích, a to víc než 300x za měsíc po celé české, moravské i slezské zemi! Samozřejmě že ne sám – v České republice je takových klaunů osmdesát šest.

Nemocnic, které klauni pravidelně navštěvují, je dvaašedesát. S každou z nich máme dlouhodobou smlouvu, která přesně stanoví den a hodinu, kdy klauni na návštěvu přijdou. Takže děti už předem vědí, kdy se na ně můžou těšit. To je důležité zvláště pro dlouhodobé pacienty, pro něž klauniády bývají jedním z mála světlých bodů jejich života s nemocí.

Váš dar je důležitý! Protože více než 83 procent našich finančních prostředků pochází od lidí, jako jste vy.

Pošlete svůj dar ještě dnes. Za nemocné děti, které pravidelně navštěvujeme, vám srdečně děkujeme!

Za rok 2018 bylo uskutečněno:
3 830 návštěv dětí v 62 nemocnicích ve 14 krajích celé České republiky


Díky klauni že jste.

Kateřina Palečkova
300 Kč

Uzdravení s úsměvem!!

Iva Hlavatá
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Zdravotní klaun, o.p.s., projekt: Zdravotní klauniády pro děti