Pavel Novotný: Dárcovská výzva pro projekt Adoptuj Brontosaura

Šlapu za Brontosaury

vybíráme od 20.6.2017
13 000 Kč
vybráno 31 % z 42 500 Kč

přispělo

30 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na kole Liberta jedu na Nordkapp.   Přispějte, prosím, 5 Kč na každý ekologicky ujetý kilometr na podporu dobrovolnictví, ochranu přírody a památek. Jako příznivec Hnutí Brontosaurus chci podpořit tuto organizaci, protože mi to dává smysl.

Z Čejkovic přes Německo, Dánsko, Švédsko, Norsko jedu na Nordkapp. Dál na sever už to na kole nejde. Přes Finsko, Estonsko, Lotyšsko, Litvu a Polsko se vracím domů. Celkem 8500 km. Podpořte mě ve šlapání a přispějte Brontosaurům na jejich dobrovolnické projekty. V Hnutí Brontosaurus jsem se naučil spoustu dovedností, které se mi po cestě budou hodit.

Muchovi zbývá na Nordkapp necelých 500 km. Nejsevernějšího bodu Evropy by měl dosáhnout 1. srpna.

Založení výzvy

Hnutí Brontosaurus
Chceme svět, ve kterém lidé respektují přírodu a kulturní bohatství a společně o ně pečují. Proto už téměř 50 let pomáháme přírodě, památkám i lidem. Propojujeme smysluplnou dobrovolnickou práci se zážitky a zkušenostmi na celý život. Každý rok vyrážíme s dobrovolníky kosit orchidejové louky, sázet stromy, opravovat hrady nebo pomáhat krajanům do Banátu. Adoptuj Brontosaura a podpoř péči o životní prostředí!

Připoj se k desítkám tisíc lidí, kteří pomáhají zlepšit životní prostředí. Adoptuj Brontosaura a podpoř mladé dobrovolníky a dobrovolnice v péči o naši přírodu a památky.


Už téměř 50 let přitahuje Hnutí Brontosaurus lidi se zápalem starat se o své okolí a měnit svět k lepšímu. Každoročně vyrážíme na víkendovky, prázdninové tábory i jednodenní akce. Na nich čistě dobrovolně chráníme přírodu a pečujeme o památky tam, kde je zrovna potřeba. Dlouhodobě vedeme mladé lidi k aktivnímu zájmu a péči o okolní svět. Ti pak i díky tomu pomáhají v mnoha naléhavých situacích, kdy je to třeba – po tornádu nebo při pomoci uprchlíkům. Malými i velkými kroky tak směřujeme ke světu, kde bude člověk žít s přírodou v harmonii.
Díky podpoře pořádáme ročně stovky dobrovolnických akcí. Kosíme hektary orchidejových luk, pečujeme o budky pro ohrožené ptactvo, udržujeme čisté studánky a sázíme stovky stromů, o které se dlouhodobě staráme. Podílíme se na opravách desítek hradů, zámků a dalších významných památek. Vykupujeme zanedbané pozemky a měníme je ve zdravou a pestrou krajinu, kde mají šanci žít mnohé druhy rostlin a živočichů, jako třeba v Lužním parku Krče.
Dobrovolnictví člověka nenechá chladným. Naše dobrovolnické akce přináší nevšední zážitky, životní zkušenosti a skvělý pocit ze smysluplné práce. Nám všem dobrovolnická péče přináší zdravější životní prostředí, udržitelnější krajinu a krásné historické památky. Přes všechno nadšení není však ani dobrovolnictví zcela zadarmo. Něco stojí nářadí, materiál, doprava, odborná podpora či příprava organizátorů. Každá vložená koruna se nám ovšem násobně vrátí.

Každá pomoc se počítá! Adoptuj Brontosaura, podpoř dobrovolníky a dobrovolnice v péči o přírodu a životní prostředí. 

Proč adoptovat zrovna Brontosaura? Málokdo o přírodu pečuje s takovým zápalem.
Zkoukni naše Příběhy nadšení.

Jsi fakt dobrej, Mucho! Těším se v pátek v Čejkovicích ;-)

Tereza Opravilová

Mucho, tak at ti to šlape!

Monika Vrbovská
500 Kč

super vykon, tak at uz to doslapnes ;-)

robin rocek
500 Kč

Pozdrav od slovenských fanúšikov :) Sestry košické...

Diana Dombrovská
500 Kč

Šťastnou cestu zpět:-)

Ivana Opravilová
200 Kč

Mucho, jsi frajer!
Došlap zpět na oslavy 10 let Hnutí Brontosaurus Čejkovice 9. 9. 2017 (www.slavime10.com).

Petr Gal

Rádi podpoříme Hnutí Brontosaurus pro dobro věci.....zdravíme všechny a děkujeme za váš čas co trávíte s Pavlem na jeho cestě , rodiče Pavla.

Ludmila Novotná
1 000 Kč

Držíme ti palce, Mucho!

Václav Otáhal
250 Kč

Poď! Věříme Ti!

Petr Hájek
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Hnutí Brontosaurus, projekt: Adoptuj Brontosaura