Ochrana přírody Sušice, z.s.


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Podpořme spolkovou komunitní zahradu

Podpořme spolkovou komunitní zahradu, kde se setkávají všechny generace! Setkávání lidí, ekologické zemědělství, vlastní produkce ovoce, zeleniny, bylinných výrobků a dětská canisterapie. Přírodní dílna pro děti.

vybíráme od 2.5.2024

Buďte štědří, buďte s námi! Děkujeme.

0 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V naší spolkové komunitní zahradě pěstujeme ovoce a zeleninu ekologickým způsobem a bez použití chemie. Vypěstovanou zeleninu a ovoce pak zpracováváme formou workshopů, stejně tak i výrobky z bylin. Velmi oblíbené jsou naše ovocné sirupy, bylinné medy a sušené ovoce.
V zahradním jezeře chováme japonské kapry a probíhá zde vlastní vodní ekosystém. Jezero je napájeno dešťovou vodou ze střechy dílny.
V dětské dílně učíme děti vyrábět různé předměty z přírodních materiálů.
V dětské canisterapii děti využívají našeho psa Bakulina, který je za to velmi vděčen. Děti také hrají různé hry a učí se poznávat přírodu a žít v souladu s ní.
Dospělí spolu diskutují, pomáhají na zahradě, pořádají společné večery a pomáhají dětem. Probíhají zde i společné kulturní akce, odpočinkové terapie a luční lázně.
Provoz spolkové komunitní zahrady je díky budově dílny celoroční.
Naše spolková komunitní zahrada je určena pro všechny generace, je zcela zdarma a má průměrnou návštěvnost 177 lidí měsíčně, z toho 78 dětí do 18 let.
Přispějte a staňte se součástí projektu i Vy. Děkujeme Vám.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu