NADĚJE


Sociálně znevýhodněné skupiny

Daruj důstojnější zázemí pro mladé lidi bez domova

Pomozte nám vylepšit zázemí unikátního denního centra pro mladé lidi bez domova v pobočce NADĚJE v Praze. Poskytujeme zde stravu, hygienu, službu prádelny, sociální poradenství, zprostředkování noclehu, psychologického a adiktologického poradenství. Neustále se snažíme zlepšovat kvalitu a nabídku služeb pro mladé klienty a zároveň tomu i přizpůsobovat prostředí a vybavení denního centra. Aktuálně potřebujeme vyměnit podlahu v celém prostoru, protože ta současná už dosloužila.

26 600 Kč
vybráno 19 % z 140 000 Kč

zbývá

62 dní

přispělo

34 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
V denním centru Bolzanova pomáháme lidem bez domova ve věku od 18 do 26 let. Mladí lidé bez domova jsou specifickou skupinou, se kterou je třeba pracovat trochu jiným způsobem. Poskytujeme jim nejen základní pomoc, ale snažíme se o vytvoření vztahu založeném na důvěře. Často pracujeme s motivací. Pro naše mladé klienty je těžké udržet si stabilní bydlení bez znalostí hospodaření s financemi a bez podpory rodiny.

  • Denní centrum funguje od března 2007.
  • Za posledních 10 let jím prošlo 2006 mladých lidí bez domova. 
  • V roce 2023 byla jeho průměrná denní návštěvnost 27 osob.
V centru se už několik let uskutečňuje projekt Socioterapie, v rámci kterého se pořádají různé volnočasové aktivity (kurzy vaření, filmové kluby a návštěvy kulturních akcí). Pravidelně se konají několikadenní zážitkové výjezdy mimo Prahu. Podařilo se realizovat projekty Prádelna pro mladé lidi bez domova a také Kuchyňka pro mladé lidi bez domova. Vloni jsme zahájili projekt Housing Youth, díky kterému podporujeme mladé lidi bez domova v zabydlování ve sdílených nájemních bytech. 
Záměrem denního centra je vést mladé lidi k co největší soběstačnosti, motivovat je ke změně jejich životní situace a celkovému pohledu na život. 
Předpokladem úspěšné sociální práce je vytvoření bezpečného a vhodného prostředí, kde se budou lidé cítit dobře. A někdy je prostě potřeba začít doslova od podlahy. Instalace nové podlahy je vyčíslena na 140.000 Kč. Tuto částku bychom chtěli získat prostřednictvím vašich darů. Předem děkujeme za pomoc.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🍀🙏🏻

Ivanka

Pro lepší budoucnost ❤️

Dagmar Fassmannová
500 Kč