Nadace Partnerství


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Zahrada na přání

Darujte na rozvoj Otevřené zahrady v Brně. Nová městská farma, ekologická WC přímo v zahradě i lepší cesty. Díky vám víme, co zahrada potřebuje. Pojďme do toho společně.

vybíráme od 8.4.2024

Zahrada na přání

Máme velké plány, co zlepšit v Otevřené zahradě. Buďte u toho s námi. Díky vám budou už na jaře 2025 bydlet králíci, ovce i slepičky v nových důstojných příbytcích!
100 Kč

přispěl

1 člověk
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Otevřená zahrada přináší radost a poznání už od roku 2013. Dnes ji navštěvuje dvakrát víc lidí než tenkrát. Častěji tu probíhá výuka i ukázky chytrých technologií. Po dvanácti letech provozu víme, co zahrada i její návštěvníci potřebují. Pomozte nám splnit naše společná přání.

Pište s námi novou kapitolu Otevřené zahrady

Co přesně do jara 2025 chystáme? S vaší pomocí vybudujeme:

  1. novou městskou minifarmu, důstojné zázemí pro zvířátka v místě, kam se dostanete i v době probíhající výuky 
  2. nová ekologická WC přímo v zahradě se zelenou střechou a splachováním dešťovkou
  3. mlatové cesty místo štěrkových, aby se vám po nich bezpečně běhalo i jezdilo
Čas letí. Naposledy jsme se u velkého rozvoje společně potkali před devíti lety, kdy jsme slavnostně otevřeli Boromejskou zahradu. Nyní nás čekají další velké změny, které vycházejí z přání našich návštěvníků. 

Známe vaše přání
Všimli jsme si, jak odcházíte zklamaní, když k nám přijdete s dětmi a nemůžete si prohlédnout králíčky, protože cesta k nim je z důvodu probíhající výuky uzavřená. 
Víme, že branka u oveček je příliš úzká, než aby jí projel větší kočárek. Vidíme, jak špatně se vám po štěrkových cestách tlačí kočárky. Nepochybujeme, že WC přímo v zahradě jsou nutná. A protože myslíme na budoucnost, chceme, aby i toto zázemí bylo připravené na klimatickou změnu. Tomu pomůže splachování dešťovkou, zelená střecha i fasáda.

Bez vás to nepůjde
Otevřenou zahradu provozuje nezisková organizace Nadace Partnerství. Aby se naše společné plány o fungování Otevřené zahrady naplnily, potřebujeme vaši pomoc. Plánované změny jsou velmi nákladné.

Už jednou jsme to společně dokázali a z houští vytvořili zahradu, která ročně přivítá 50 tisíc návštěvníků. 
Dokážeme to zase. Buďte u toho s námi. 

Mockrát děkujeme!



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu