Christian Refugee Service, z.s.


Humanitární pomoc Lidská práva

Důstojnost pro uprchlické ženy v Athénách

Jste matka dvou malých dětí, a spolu s nimi jste v uprchlickém táboře u řeckých Athén. Čekáte několik týdnů na vyřízení registrace, a proto dostanete jídlo pouze pro děti, a tak si od nich odlomíte jen kousek chleba, abyste zahnala aspoň ten největší hlad. Pokud se vám podaří získat nějaké drobné, koupíte si něco k snědku nebo nezbytné potřeby pro vaše děti. Hygienické podmínky v přeplněném táboře jsou otřesné, a tak na nějaké, byť jen základní hygienické potřeby, není ani pomyšlení. Musíte tak doufat, že přijde nějaká pomoc... jenže odkud, když brány tábora jsou pro humanitární organizace zavřené? Do Athén je to desítky kilometrů, a tak potřebujete peníze na vlak nebo autobus. I takhle může vypadat příběh jedné z žen, která byla nucena opustit svůj domov.

vybíráme od 10.4.2024

Připojte se s námi a pomozte k důstojnosti těmto ženám a dívkám!

Buďte součástí a přineste ženám v uprchlických táborech pocit důstojnosti i pomocí základních ženských hygienických potřeb (např. mýdla, šampóny, krémy, dámské vložky, spodní prádlo).
2 000 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz


Těmto pocitům bezmoci, zoufalství a chudoby denně čelí spousta uprchlických žen. To, co je pro nás každodenní samozřejmostí, je pro tyto ženy a dívky jen těžko dosažitelným snem. Kvůli nedostatečné péči řeckých autorit jsou tábory přeplněné, často chybí zajištění základních životních potřeb, a situace tam je víc než zoufalá.

Díky obětavé práci paní Photene, která se v rámci organizace Greek Forum of Refugees věnuje uprchlickým ženám v Athénách, se ale může do jejich života dostat kousek naděje a důstojnosti. Jsme vděčni, že se díky této spolupráci dostane naše pomoc k těm nejpotřebnějším. Vzhledem k rostoucímu počtu uprchlíků přicházejících do Řecka potřeba stále roste.

Díky zajištěné nákladní přepravě do Athén, můžeme zdarma posílat i větší množství hygienických potřeb, které tam jsou tak velmi postrádané a žádané. Tyto výrobky dokážeme u nás pořídit mnohem levněji než v Řecku. 
Náš tým již několik let pravidelně jezdí do Athén, kde potom pomáhá s distribucí pomoci, setkává se s potřebnými ženami a rodinami, tráví s nimi čas na rozhovorech a poskytuje jim také duchovní pomoc.


Abychom ale měli co posílat a rozdávat, potřebujeme Vaši pomoc!
Nejbližší výjezd do Athén plánujeme v květnu, ale materiální pomoc bychom chtěli posílat průběžně. Proto bude tato sbírka dlouhodobá. 

Buďte součástí a přineste spolu s námi těmto ženám v uprchlických táborech pocit důstojnosti také pomocí základních ženských hygienických potřeb (např. mýdla, šampóny, krémy, dámské vložky, spodní prádlo).

Připojte se k nám s pomocí těmto ženám a dívkám! 



O CRS 

Jsme nezisková organizace působící od roku 2015, která pomáhá jak uprchlíkům na cestě, tak i v Česku, kde pak poskytujeme především právní pomoc. Na našich zahraničních výjezdech několikrát do roka navštěvujeme uprchlické tábory v různých státech Evropy, či další místa, kde se tito lidé zdržují, a rozdáváme humanitární pomoc – jídlo, oblečení, hygienické potřeby, ale také Bible v různých jazycích. Organizujeme taky tábory pro děti a pravidelně pro ně vozíme vánoční dárky. 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu