Berlička z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Spolek Berlička

Pomáhejme rodinám, kterým se ze dne na den obrátí život naruby v důsledku závažné diagnózy dítěte, nebo rodinám, které se doma starají o své milované v konečné fázi života. Ulehčeme společně nesmírně obtížnou a složitou situaci, ve které se může jednou ocitnout každý z nás...

vybíráme od 26.3.2024
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

  • Podporujeme ty, kteří se rozhodli pečovat o své nemocné v domácím prostředí. Rádi jim věnujeme pomoc a čas, abychom ulehčili fyzicky a psychicky náročnou péči.
  • Doplňujeme a rozšiřujeme možnosti domácí péče o děti se závažným, život limitujícím nebo přímo ohrožujícím onemocněním. Ve specifických případech pomáháme i v péči o dospělé v terminálních fázích nemoci.
  • Naši dobrovolníci asistují organizacím, které poskytují mobilní péči o vážně nemocné děti, popř. dospělé. 
  • Snažíme se být vždy maximální oporou pro nemocného i jeho rodinu. Pokud je to třeba, zprostředkujeme odbornou a kvalitní pomoc profesionála.
Poskytujeme individuální pomoc rodinám, dle jejich aktuálních potřeb tak, abychom jim usnadnili péči o jejich blízké. Víme, jak náročná a vysilující je péče o nemocné dítě nebo dospělou osobu. Proto s nemocným i jeho blízkými trávíme čas, řešíme s nimi nebo za ně každodenní aktivity a především jim pomáháme pochopit a překonat těžkou životní situaci.
Každý ve svém životě někdy někomu pomůže… ne proto, že by čekal odměnu, ale jen tak… protože prostě může…“ 
Myšlenku založit Spolek Berlička přinesla 17-ti letá Barča, která v roce 2023 prohrála těžký boj s onkologickou diagnózou. Její vlastní zkušenost a touha pomáhat potřebným se stala základem tohoto projektu, jehož hlavní myšlenkou je pomáhat dětem, které se dostanou do podobné situace jako Barča.

Vaše dary jsou z 80% zdrojem individuální pomoci rodinám. Zbytek financí je určen na podporu asistence dobrovolníků organizacím poskytujících paliativní péči nebo případně k  rozvoji udržitelnosti spolku (pozn. tyto oblasti jsou dále financovány dobrovolnými členskými příspěvky a z vlastních prostředků zakladatelů spolku).
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Každý člověk za sebou může zanechávat trochu jiskry. Ať už úsměvem, objetím, pomocnou rukou, darem... Rozhlédni se kolem sebe a zajiskři...

Martina Malínková
5 000 Kč