Národní institut nápomoci, zastoupení, opatrovnictví a péče České republiky, z.ú.


Legislativa a právní pomoc Lidé s postižením

WEB A ODBORNÁ PORADNA PRO OPATROVNÍKY A PEČUJÍCÍ (aneb snadno a rychle kompetentním opatrovníkem)

Podpořte vývoj webu a specializované poradny pro opatrovníky a pečující. Nabízíme prostředky pro ochranu a péči o zranitelné, vzdělávání a vzájemnou podporu komunity. Společně posílíme obranu proti zneužívání. Na webu vytvoříme metodiky, postupy, vzory a návody, poradnu, diskusní fórům, které zjednoduší, zrychlí a zprofesionalizuje pomoc pečujících, opatrovníků a zástupců. Ušetříme jim hodiny času při řešení obtížných situací v boji proti šmejdům, při zneužívání a okrádání opatrovaných, při špatném rozhodování o opečovávaných (tzv. uzdravil se na základě rozhodnutí posudkářů). Vytvoříme komunitní prostor pro poradenství, vzdělávání a dialog. Vytvoříme prostor pro zviditelnění této namáhavé práce a pro obhajobu práv nejen zranitelných opatrovaných, opečovávaných a zastoupených, ale i samotných opatrovníků, pečujících a zástupců.

vybíráme od 25.3.2024

Váš příspěvek umožní dostupnou právní pomoc pro pečující a opatrovníky, děkujeme.

1 600 Kč

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Národní institut nápomoci, zastoupení, opatrovnictví a péče České republiky, z.ú. 


Staňte se klíčovým hráčem v naší misi vytvořit esenciální web pro opatrovníky a pečující nabitý informacemi s dostupnou specializovanou poradnou.

Hlavním cílem je saturovat nedostatečnou odbornou podporu opatrovníků a pečujících (vč. zástupců a podpůrců), která by jim jejich práci zlehčila a zprofesionalizovala ji. Jejich funkce na ně klade neúměrně vysoké nároky, co do odbornosti a zodpovědnosti při hájení práv zranitelných (opatrovaných, opečovávaných, zastoupených, seniorů, zdravotně postižených, duševně nemocných). Naplnění těchto nároků často není v průměrných možnostech pomáhajících.

S rostoucím počtem podvodů cílených na zranitelné skupiny, včetně finančního zneužívání, úvěrových, majetkových a sňatkových podvodů, zpronevěry, neoprávněného užívání majetku (vč. nastěhování se k osobě, která již neřekne „ne“), je vaše podpora nyní nezbytnější než kdy jindy.

Díky Vám vytvoříme prostor, kde pomáhající naleznou metodiky, postupy, vzory a návody, online poradnu a diskusní fórum pro sdílení zkušeností a získávání rad od specializovaných právníků.
Celkové náklady na vývoj komplexního webu činí 170 000 Kč, přičemž další finanční prostředky půjdou na tvorbu obsahu a poskytování kvalifikované právní pomoci.

Tato platforma bude sloužit jako důležitý zdroj informací a nástrojů, umožňující rodinám a opatrovníkům efektivně předcházet podvodným a zneužívajícím situacím a řešit je kvalifikovaně, pokud nastanou.

Zlehčíme a zprofesionalizujeme práci pomáhajících, aby si sami troufli i na složitou obhajobu práv zranitelných. 

Pomůžeme ukázat, že za zranitelnými někdo stojí, aby si na ně šmejdi již netroufli.

Vaše příspěvky posílí základy pro informovanou a spojenou komunitu, která dokáže ochránit a pečovat o nejzranitelnější. 

Děkujeme za vaši podporu a spolupráci na tomto důležitém projektu.


Podpořte nás ve tvorbě celorepublikově dostupného právního poradenství a specifických vzorů, celkového konceptu pro pomáhající a jejich zranitelné. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za to, co děláte. Alena K.

Alena Kriklova
300 Kč