Národní institut nápomoci, zastoupení, opatrovnictví a péče České republiky, z.ú.


Legislativa a právní pomoc Lidé s postižením

WEB PRO OPATROVNÍKY, PEČUJÍCÍ a ZÁSTUPCE

Přispějte na vytvoření webu pro pečující, opatrovníky a zástupce. Na webu vytvoříme metodiky, postupy, vzory a návody, poradnu, diskusní fórům, které zjednoduší, zrychlí a zprofesionalizují pečujícím, opatrovníkům a zástupcům pomoc. Ušetříme jim hodiny času při řešení obtížných situací v boji proti šmejdům, při zneužívání a okrádání opatrovaných, při špatném rozhodování o opečovávaných (tzv. uzdravil se na základě rozhodnutí posudkářů). Vytvoříme komunitní prostor pro poradenství, vzdělávání a dialog. Vytvoříme prostor pro zviditelnění této namáhavé práce a pro obhajobu práv nejen zranitelných opatrovanců, opečovávaných a zastoupených, ale i samotných opatrovníků, pečujících a zástupců.

vybíráme od 25.3.2024

Dostupná právní pomoc pro pečující a opatrovníci

0 Kč
vybráno 0 % z 170 000 Kč

zbývá

79 dní
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Národní institut nápomoci, zastoupení, opatrovnictví a péče České republiky, z.ú. 

Hlavním cílem organizace je saturovat nedostatečnou odbornou podporu zástupců, podpůrců, opatrovníků a pečujících („pomáhajících“), která by jim jejich práci zlehčila a zprofesionalizovala ji. Jejich funkce na ně klade neúměrně vysoké nároky, co do odbornosti a zodpovědnosti při hájení práv zranitelných (opatrovaní, opečovávaní, zastoupení, senioři, zdravotně postižení, duševně nemocní). Naplnění těchto nároků často není v průměrných možnostech pomáhajících.

Zabýváme se tvorbou odborně vedeného komunitního portálu, který má nabízet různé nástroje (vzory, metodiky, publikace, školení, systém analýz a zpráv, legislativní podporu, medializaci atd.). Těmito nástroji zajistíme vzdělávání, pomoc a podporu pomáhajícím. Zlehčíme jejich práci a zvýšíme kvalitu jejich postupů. 

Ti díky pomoci mohou odborně a rychle hájit práva, povinnosti, zájmy a potřeby zranitelných, kteří potřebují pomoc, péči a ochranu.

Zvyšujeme povědomí o situaci a potřebách pomáhajících a zranitelných a prohlubujeme součinnost s orgány státní správy, samosprávy, soudní mocí v České republice i na mezinárodním poli (s mezinárodními institucemi).

Podpořte nás ve tvorbě celorepublikově dostupného konceptu pro pomáhající a jejich zranitelné. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu