Organizace pro pomoc uprchlíkům, z.s.


Lidé s postižením Pomoc Ukrajině

Boj za důstojný život

Sbírka pro klienty, kteří ztratili blízkého nebo se perou s vážnou nemocí a situaci sami nedokáží zvládnout. Navíc když je rodina v cizí zemi, rána je to o to hlubší. Vaše podpora a solidarita může udělat velký rozdíl.

vybíráme od 15.3.2024
6 601 Kč

přispělo

7 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jen v poslední době naši pracovníci pomáhali několika klientům v podobné situaci, jako je příběh seniorky, paní Tetiany a jejích osiřelých vnoučat.

Klientka Hanna, utekla do Čech před válkou na Ukrajině se dvěma malými dětmi. Manžel jí zemřel a sama se zde stará o děti. Jeden syn chodí na základní školu, druhý syn je upoutaný na invalidní vozík a trpí dětskou mozkovou obrnou a autismem. Chlapec může chodit do speciální školy, aby klientka mohla chodit do práce a zajistit chod domácnosti. Najít odlehčovací službu, která by syna přijala je téměř nemožné. Jediné zařízení, co by chlapce přijalo, je soukromé, na které klientka nemá dostatek finančních prostředků.
Klient (60 let), uprchlík z Ukrajiny, má terminální stádium rakoviny a uhnívá mu ruka. Žije na ubytovně, ale nemůže si dovolit vlastní pokoj a z důvodu zápachu je spolubydlícími vyhoštěn na chodbu. Poslední rok, který mu zbývá, tak prožívá ve studu a zcela bez soukromí.

Další příběh je o paní Anastasii, uprchlici z Ukrajiny, která do Čech utekla před válkou spolu se svým postiženým bratrem, matkou (70 let) a nezletilým dítětem. Bratr potřebuje neustálou péči, a proto jako jediná, schopná pracovat, nemůže zajistit rodinu, kvůli péči o něj. Klientka nemá prostředky ani podporu od státu, aby mohla bratrovi zajistit odlehčovací službu a začít chodit do práce.

Takových příběhů přibývá a na podobné výjimečné případy stát v legislativě nemyslí. Dostanou podporu od vás?

Možná každý příběh nebude mít šťastný konec, ale můžeme se o to společně pokusit.

Transparentně budeme zveřejňovat dary s jednotlivými příběhy pomoci na sociálních sítích: Instagram, Facebook

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu