SaR Ústecko / JCAC CZ


Humanitární pomoc Zvířata

EVOLSAR 2024 - mise Calabria

Rok 2024 je pro sdružení záchrannářských jednotek EVOLSAR výjimečný. Bude totiž slavit 10 let a navíc .... bude tu šance, že bude do sdružení přijatý první český člen - SaR Ústecko / RRI CZ. Má to ale velké ALE. Potřebujeme se v květnu dostat na cvičení s dvěma služebníma psama. A je to skoro 2000 km tam a pak stejnou cestou zpět. Letět letadlem nepřipadá v úvahu, vnitrostátní linky v Itálii toto neumožňují. A pokud umožňují nám se nepovedlo takovou najít. Transit co máme nás tam dostane, bohužel nemá klimatizaci, takže jízda bude trochu .... pekelná. Během posledního cvičení se dobrovolníci potýkali s teplotami kolem 36 st Celsia. A taková teplota psům cestování opravdu nezpříjemní.

vybíráme od 14.3.2024
17 850 Kč
vybráno 9 % z 200 000 Kč

zbývá

14 dní

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Celá skupina kynologických záchranářů SaR Ústecko dva roky poctivě dře, aby v letošním roce mohli na cvičení dobrovolných záchranářských skupin EVOLSAR 2024 dokázat, že si zaslouží přijetí mezi tuto elitu.

Nakonec se nám povedlo přesvědčit vedení cvičení, že nejsme jenom výjimeční záchranáři, ale naše jedinečnost je právě v propojení kynologů, techniků a zdravotníků. Takže jsme dostali povolení dojet i s našimi čtyřnohými svěřenci a parťáky. Ale v tu chvilku bohužel padl nejjednodušší bod programu - jak se tam dostat. Protože se psy do letadla nemůžeme.
Máme sice naší kynologickou dodávku - Borůvku, ale bohužel doteď se nám nepovedlo dovybavit jí klimatizací tak, aby  i převoz na delší vzdálenost v létě byl pro psy pohodlný. V našich podmínkách to řešíme zelenými akumulátorovými větráky a pokud někde stojíme, tak stříbrnou sítí přes auto.

To je ale na 2000 km dlouhé cestě dost problematické řešení. Potřebujeme dotáhnout do konce instalaci solárních panelů a klimatizace. Ale to je teď trochu nad naše možnosti. Bohužel. 
Obracíme se na vás s prosbou o pomoc, protože věříme, že nám pomůžete dostat naše psy na místo. Vaše pomoc nám navíc pomůže být operativnější i v ČR.  

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Začátek kampaně je za námi a už pár lidí se do pomoci zapojilo. Díky moc za to. 

A pro vás ostatní, pokud ještě váháte. Tohle je sestřih tréninků a malý reel, abychom vás nalákali. Klidně šiřte i nás YouTube kanál nebo TikTok

Založení projektu