Podané ruce, z. s.


Lidé s postižením Zvířata

Canisterapie má smysl

Pomozte nám umožnit lidem s hendikepem, dětem a seniorům setkání s pejskem a zažít tak příjemné chvíle v jejich těžké životní situaci. Díky Vám dárcům můžeme být u klientů, kteří to nejvíce potřebují. Proškolení dobrovolníci se svými pejsky umožní klientům strávit čas v přítomnosti psa, mohou se uvolnit, zapomenout na každodenní starosti a prožít terapii psí láskou která léčí. Pro klienty, kteří potřebují kontakt a pomoc okolí, je canisterapie velkým přínosem.

vybíráme od 4.3.2024
5 250 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Lidé, kteří se potýkají s jakýmkoli hendikepem, mají svou životní cestu velmi složitou. Ve většině případů jsou závislí na pomoci druhých a pociťují úzkost, nedostatečnou sebedůvěru a pocit osamění. Tento pocit mají také senioři, kteří strádají osaměním a odloučením od své rodiny, známých a příbuzných.
Canisterapie pomáhá tyto pocity zmírnit, v čase terapie navodit pozitivní myšlenky, pomoci s uvolněním, zmírněním zdravotních problémů a navodit pocit štěstí a spokojenosti. Přítomnost pejska dokáže odbourat negativní myšlení, klient se uvolní, svěří se s těžkostmi, které ho trápí a dokáže o nich otevřeně mluvit.



Ke klientům docházejí dobrovolníci, které připravíme na výkon canisterapeuta akreditovanými kurzy canisterapie, povahovými testy jejich psů a koordinací služby v zařízeních. Pro svou dobrovolnickou činnost mají podporu a zázemí v centru canisterapie.

Canisterapie u dětí je velmi žádaná a důležitá. Děti mají problémy s adaptací v novém kolektivu ve školách a dalších zařízeních, nemocnicích a také se potýkají s problémy ve svých rodinách. Zdravotně postižené děti rozvíjejí za pomocí canisterapie jemnou i hrubou motoriku a jejich uvolnění a přínos je vidět především z jejich úsměvu na tváři.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu