Záchranná stanice Lipec, z.s.


Životní prostředí Zvířata

Rekonstrukce zázemí záchranné stanice

Záchranná stanice funguje od roku 2007. Tento rok potřebujeme provést stavební rekonstrukci zázemí stanice, které slouží pro skladování potřeb, krmení a jeho přípravu. Současný stav nevyhovuje, protože se jedná o desítky let starou stavbu. Chceme tedy díky rekonstrukci zabezpečit hygienické funkce, bezpečnost rozvodů a podpořit spotřebu mrazáku solárními panely.

vybíráme od 9.4.2024
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Dobrý skutek pomůže posunout práci v záchranné stanici zase o kus dál. Zlepšení podmínek každodenních úkonů a snížení každodenních nákladů provozu ve stanici nám umožní investovat více času a peněz do zvířat, která to potřebují a umožní nám to zvýšit efektivitu – tedy i nakonec navrácení více zvířat do přírody, oslovení více dětí s programy o přírodě apod.


Záchranná stanice funguje od roku 2007 a tento rok potřebujeme provést stavební rekonstrukci zázemí stanice, které slouží pro skladování potřeb, krmení a jeho přípravu. Současný stav nevyhovuje, protože se jedná o desítky let starou stavbu, kam se dostali potkani, není pořádně zavedena elektřina, voda a mrazící box je nákladný na provoz. Chceme tedy díky rekonstrukci zabezpečit hygienické funkce, bezpečnost rozvodů a podpořit spotřebu mrazáku solárními panely.

Odhadované náklady projektu činí 500 000 Kč. Je to sice velmi nákladná investice, ale umožní nám udržitelně fungovat mnoho dalších let.

Jak to vypadá teď?


Jak to bude vypadat?

Jak bude rekonstrukce probíhat?
1. Oprava podlahy v místnosti, položení nového povrchu.
2. Obložení místnosti PUR panely včetně stropu.
3. Předělení místnosti příčkou, instalace dveří a okna.
4. Rozvedení elektroinstalace
5. Výměna garážových vrat.
6. Zhotovení vystavěného regálu.
7. Vybavení přípravny krmení.
8. Instalace solárních panelů včetně baterie a připojení k mrazícímu boxu.

Většinu doby našeho provozu jsme si výdaje na výstavbu i provoz hradili sami a dokázali jsme si na provoz peníze normálně vydělat. Stanice je soukromá přímo u jednoho z nás doma a její provoz a vylepšování je naším životním koníčkem i posláním již zhruba 20 let. V současné době je problém rekonstrukci provést čistě z vlastních zdrojů díky vysokým cenám materiálu a práce.

Za celý tým Vám patří velké DÍKY!  

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu