Respondeo, z.s.


Děti, mládež, rodina Legislativa a právní pomoc

Respondeo: Aby nikdo nemusel řešit potíže sám

Více jak 20 let provázíme lidi situacemi, se kterými si sami nedokáží poradit. Pomáháme jim neutopit se v problémech a postavit se na vlastní nohy.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Svým darem přispíváte na pomoc lidem, kteří se dostali do beznadějné životní situace a hledají u nás v Respondeu podporu, aby ji mohli začít řešit. Společně jim pomáháme hledat cestu z problémů, dáváme jim novou naději a provázíme je na jejich cestě.

I Vaše podpora dává naději. Děkujeme, že pomáháte s námi!

Pomocnou ruku podáváme: 
  • OHROŽENÝM RODINÁM, aby jejich děti mohly vyrůstat doma.
  • Respondeo podpoří každoročně přibližně 100 rodin v nouzi.
  • OBĚTEM A SVĚDKŮM DOMÁCÍHO NÁSILÍ
  • Intervenční centrum Respondeo pomůže každoročně přibližně 200 lidem, pro které domov není bezpečným místem.

  • LIDEM V NESNÁZÍCH, KTERÉ SE ZTRÁCÍ V LABYRINTU PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ
  • Občanská poradna pomůže až 700 lidem v tíživých životních situacích a zodpoví kolem 2000 dotazů za rok. Nejčastěji se lidé ptají na problematiku rodinného práva (výživné, rozvody a péče o děti), dále dluhů, exekucí a občanskoprávních vztahů (dědictví, spoluvlastnictví, darování), bydlení, pracovního práva či ochrany spotřebitele.

PŘÍBĚHY

Vůbec jsem nevěděla, jestli své dítě budu schopná sama uživit.

Když mi bylo 19 let, čekala jsem své první miminko a můj partner mě ještě během těhotenství opustil. Vůbec jsem nevěděla, jestli své dítě budu schopná sama uživit. Společně s pracovnicí Respondea se mi podařilo vyřídit si potřebné příspěvky i výživné a najít bydlení. Jsem vděčná i za praktické rady ohledně péče o dítě a jak se postarat o domácnost. Příští rok už půjde dcerka do školky a já právě rozjíždím své podnikání. 


Začalo to výčitkami a skončilo ránami řemenem.

Zpočátku jsme s partnerem měli hezký vztah. Jeho přání, abych trávila čas jen s ním, mi nevadilo. Po nastěhování se ale jeho nároky stupňovaly. Neustále jsem dělala něco špatně a za "nedokonalosti" mě trestal. Začalo to výčitkami a skončilo ránami řemenem. Narodila se nám dcera, která naštěstí nebyla fyzicky týrána, ale zažívala mé trápení. Až po dosažení její plnoletosti jsem našla sílu partnera opustit. Bála jsem se, jak zvládnu žít sama - bydlení, finance, co si pomyslí okolí a jak bude reagovat manžel, když odejdu. Respondeo mi pomohlo s návrhem na předběžné opatření, aby mě manžel nemohl kontaktovat, pomohli mi také vyplnit žádosti o dostupné příspěvky, které mi usnadnili začátek. A v neposlední řadě mi nabídli psychoterapeutickou podporou. Mám ještě před sebou velký kus cesty, abych se vyrovnala s tím, co jsem zažila, ale už si aspoň začínám více věřit.  

Více příběhů si můžete přečíst ZDE.

Více o nás na www.respondeo.cz.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu