Nadace Veronica


Sociálně znevýhodněné skupiny Životní prostředí

Zavěšená jedlička: Daruj jedličku v květináči samoživitelkám a znevýhodněným rodinám

Už 25 let si v Brně před svátky můžete koupit vánoční jedličku v květináči a na jaře ji zasadit do lesa. Na oslavu 25 let projektu letos myslíme i na ty, kteří si jedličku nemohou dovolit. Společně s organizací The Tree Party jsme připravili 50 kusů jedliček zdarma pro samoživitele a samoživitelky a znevýhodněné rodiny. Můžete se k nám připojit a také jim jedličku darovat - váš příspěvek 160 korun znamená jednu "zavěšenou" jedličku, která se díky spolku Vesna dostane k těm, kteří by si ji jinak nepořídili.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Vánoční jedličky v květináči prodávají brněnské neziskové organizace již 25 let. Projekt zaštiťuje Rezekvítek, hlavním prodejním místem jsou dobročinné obchody Nadace Veronica na Pekařské 38 a Palackého třídě 25 v Brně.  Každé Vánoce si takto Brňané pořídí 900 až 1500 stromků, okolo 150 až 200 se jich pak vrátí zpět do lesa na společné jarní výsadbě. Jedličky jsou vypěstovány ve školkách Lesů města Brna.

Vánoční jedličky v květináči tak dělají lidem i lesu radost už 25 let. Ne všichni si ale mohou jedličku dovolit. Proto jsme na oslavu čtvrtstoletí projektu získali díky podpoře organizace The Tree Party padesát kusů jedliček, které před Vánoci dostanou zdarma znevýhodněné rodiny, samoživitelé a samoživitelky. Distribuci jedliček zajišťuje brněnský spolek Vesna a to prostřednictvím svého sociálního šatníku.



I vy se můžete přidat k této iniciativě a svým příspěvkem ve výši 160 korun "zavěsit" jednu vánoční jedličku v květináči, kterou si ve Vesně vyzvednou ti, kterým udělá radost, ale sami by si ji nemohli dovolit koupit.

Díky Vaší  podpoře se radost z péče o jedličku během Vánoc i z jarní společné výsadby dostane i tam, kde by jinak chyběla. K dětem ze znevýhodněných rodin a dětem samoživitelů a samoživitelek. 

Děkujeme za Vaši podporu.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu