Revma Liga Česká republika, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

RevmaKomiks - Hrdinové s revmatem

Představte si to jako horskou dráhu - puberta, první láska, rodiče, kamarádi, škola... a do toho REVMA. Jak se s tím vypořádat, aniž by hlava explodovala? Teenageři s revmatem jsou nečekaní hrdinové na dráze života. Přidejte se k nám a pomozte nám napsat jejich vlastní příběh v komiksu!

vybíráme od 27.11.2023

Díky daru, o stránku blíž k cíli

V případě, že se vám líbí naše práce, zvažte MĚSÍČNÍ dar. Děkujeme 💚
106 610 Kč
vybráno 142 % z 75 000 Kč

přispělo

147 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Proč vůbec chceme vydat komiks?


  • V současné době vzniká mnoho materiálů pro dospívající s duševním onemocněním. Najdete však velmi málo materiálů o chronických onemocněních. Je na čase to změnit!
Chceme podpořit sebedůvěru mladých lidi. Člověk není nemoc, není diagnóza, nežije jen nemocí, nemusí se za nemoc stydět - nemoc neurčuje to, jací jsme, i když často výrazně život ovlivňuje. 




Co bude obsahem?


Tento komiks není pouze ilustrací nemoci; je to příběh, který osvětluje rozmanitost emocí spojených s onemocněním. Bolest, radost, trpělivost, smutek, vztek - všechny tyto pocity jsou součástí cesty, kterou tito mladí lidé procházejí. Máme za cíl nabídnout uznání jejich pocitů a posílit jejich sebedůvěru.

  • Komiks nebude žádá "depka", ani výčet ponaučení, co a jak v nemoci dělat nebo nedělat. Měl by přinášet úlevu, naději i humor.
Toužíme vytvořit více jak dvacet příběhů přímo od mladých pacientů, které popisují reálné životní situace, s nimiž se musí vyrovnávat. Naše snaha spočívá v inspiraci, podpoře a v tom, abychom ukázali, že každý z nich je skutečným hrdinou.

Proč vás potřebujeme?


  • Protože to bude zahájení nového období, které přetvoří pohled lidí na jejich cestu s nemocí. Každý váš příspěvek nás posune o krok blíže k našemu snu o KOMIKSU.
Vaše podpory nám poskytují sílu vytvořit něco, co ovlivní jejich životy - úsměv, pochopení a trochu humoru. Přidejte se k nám na této fantastické cestě vytváření něčeho, co bude jedinečné a nezapomenutelné! Vaše zapojení je klíčové pro to, abychom mohli vytvořit tento inspirativní příběh a sdílet ho, s co nejvíce lidmi.


Jak s financemi naložíme?




  • Autorka Jana Horáková a  grafička Ivana Čeljuska mají už za sebou  úspěch v podobě knihy "Žirafa Amálka", a teď s nadšením očekávají dobu, kdy se ponoří do příprav komiksového příběhu.                                                

Sbírku připravila Revma Liga ČR

Revma Liga je společnost lidí s revmatismem, jejich rodinných příslušníků, přátel, lékařů, zdravotníků, sponzorů. Hlavním cílem spolku je zlepšování životních podmínek osob s revmatickým onemocněním, včetně zajištění dostupnosti efektivní léčby, a zvyšování povědomí o revmatických chorobách

DĚKUJEME VÁM ZA KAŽDÝ DAR





Příprava sbírky vznikla v rámci projektu (ZD-MGS3-019) „Stabilizace a profesionalizace spolku Revma Liga Česká republika"  /https://www.fondyehp.cz/ v rámci projektu Zdraví.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme za Vaši práci. Moc nám pomáháte!

Lenka B.
1 000 Kč

Děkuji, že pomáháte a šíříte osvětu.

Barbara Cohen
300 Kč

At' se daří!

Jana Trinklová
300 Kč

Ať se dobrá práce podaří! Sama mám JIA od roku a půl věku, už 40 let se s tím potýkám...

Andrea Fišnarová
1 000 Kč

Posílám pozitivní energii

Helena Šípková
300 Kč

❤️

Petra Strusková
300 Kč

Podporuji moji zlatou sestru 🫶

Dušan Šprla
500 Kč

Drzim palce vsem ,,Hrdinum s revmatem,,

Zita Halova
1 000 Kč

Nikdy nevíš, koho a kdy to potká.

Monika Valešová
200 Kč

Ať komiks pomůže!

Roman Sedlák
500 Kč

Moc Vám děkujeme za dar :)

Revma Liga Česká republika, z.s.