Borůvka Praha o.p.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Podpořte dopravu dětí a mladých lidí s postižením do škol

Nechceme děti a mladé lidi s postižením hýčkat. Chceme jim vytvořit podmínky k plnohodnotnému životu bez bariér.

Podpořte dopravu dětí a mladých lidí s postižením do škol. Děkujeme!

12 800 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Již 25 let pomáháme dětem a mladým lidem s tělesným postižením cestovat za vzděláním. Projekt vznik v roce 1998, stejně jako naše organizace Borůvka Praha o.p.s.

Začínali jsme provozem jednoho mikrobusu a zájem o službu se rychle rozšířil. Díky našemu partnerovi S - MOBIL, s.r.o. , který nám zapůjčil další dva mikrobusy mohl být projekt rozšířen. Podpora tohoto partnera je nezastupitelná. Hradí pohonné hmoty všech tří mikrobusů, veškeré opravy a údržbu automobilů. Zároveň má k dispozici čtvrtý mikrobus pro případ výpadku stávajících automobilů. Hradí také pojištění automobilů, včetně havarijního.

Mikrobusy se ale neřídí samy. Bez našich skvělých řidičů by tedy tento projekt existovat nemohl. V současné době nám ale schází finanční prostředky na zaplacení jejich práce. Do konce roku 2023 potřebujeme získat 300 000 Kč, aby mohl projekt plnohodnotně fungovat i v roce 2024.

Komu pomáháme? 
Dětem a mladým lidem se zdravotním znevýhodněním. 
Nejčastější lokality svozů
Jedličkův ústav a školy a běžné střední školy na území Prahy.

Každý den přepravíme přibližně 24 žáků a studentů. Za 25 let jsme za vzděláním dopravili 625 lidí s tělesným postižením. Podpora směřuje nejen ke klientům, ale celým rodinám osob, které přepravujeme. Rodiče mohou docházet do svých zaměstnání a tím se zvyšuje sociální úroveň rodiny. 

Moto projektu: „Nechceme děti a mladé lidi s tělesným postižením hýčkat. Chceme jim vytvořit podmínky k plnohodnotnému životu bez bariér“. 

Děkujeme za Vaši podporu!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu