Nadace Veronica


Regionální a komunitní rozvoj Životní prostředí

Vracíme do lesa vzácné druhy listnáčů

Pomozte nám vrátit vzácné listnáče do našich lesů. Váš příspěvek podpoří výsadbu druhů, které už v lesích skoro nejsou. Chceme druhově pestřejší a odolnější lesy, chceme tam vrátit třeba oskeruše, jilmy či třešně ptačí.

vybíráme od 21.11.2023
8 900 Kč

přispělo

16 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Jak pomoci vzácným druhům listnatých stromů do našich lesů?
Skoro z něj vymizely třeba třešně ptačí, plané hrušně či lesní jabloně. Tím, že v lesech samy o sobě nejsou zastoupeny, nedají se ochraňovat jednotlivé semenáčky oplocenkami a ani tyto druhy přirozeně nevyrostou, pokud oplotíme kus pozemku a necháme les přirozeně obnovit. U těchto druhů má proto smysl je cíleně do lesa dosazovat.


Přispějte alespoň 200 Kč, vystavíme vám dárkový certifikát na podporu projektu
Blíží se vánoční čas, obdarujte své blízké nebo si udělejte radost dárkovým certifikátem, který vám pošleme na váš e-mail. Po odeslání příslušné částky nás kontaktujte na e-mail nadace@veronica.cz a my vám obratem certifikát pošleme.

Kde už jsme výsadbu stromů podpořili?

V Nadaci Veronica spolupracujeme s různými vlastníky pozemků, kteří jsou nakloněni přírodě blízkému hospodaření v lesích. Například u Víru, v okolí Jihlavy nebo u Třebíče nebo v Lubném u Tišnova.

Darujte jakoukoliv částku na realizaci výsadby vzácných listnáčů do našich lesů
Díky Vaší podpoře se tak tyto druhy mohou vrátit zpět do lesů. Podporou tohoto projektu pomáháte zvyšovat druhovou pestrost a odolnost našich lesů.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Ať se dílo daří :-)

Radim Lainka
200 Kč

Stromy jsou důležité.

Marie Valášková
500 Kč