ANO, ANO


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Vánoční sbírka pro děti bez rodičů

Je mnoho dětí, které nemají rodiče, rodiče se o ně nestarají nebo se starají, ale vše nezvládají. Žijí v dětských domovech, v pěstounských a sociálně slabých rodinách. Udělejme jim společně radost a splňme jejich dětský Sen.

vybíráme od 9.11.2023
111 149 Kč
vybráno 123 % z 90 290 Kč

přispělo

63 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

„Katka“ 13 let, je v dětském domově 3. rok. Začala chodit do 8. třídy. Ráda maluje, zpívá a tancuje. Moc ráda by chodila na street dance a potřebuje taneční kostým. Finanční podpora 2.000 Kč.

„Miriam” 19 let, v dětském domově 6 rok. Nyní ve startovacím bytě. I přes nevyhovující rodinnou “výchovu” zůstala neuvěřitelně milá a slušná. Je vyučená maskérkou a kosmetičkou. Nyní studuje nástavbu Umělecké práce. Moc by si přála autoškolu. Finanční podpora 18.900 Kč.

„Patrik“ 14 let, v dětském domově 4 rok. Chodí do 8. třídy. Má rád auta, motorky a vše co jezdí. Rád sportuje, hraje fotbal a florbal. Moc by si přál jet na lyžařský výcvik. Finanční podpora 7.500 Kč.

„Marína“ 19 let, v dětském domově žije 6 rok, před rokem se zkusila vrátit k rodině, ale musela se vrátit zpět do dětského domova. Je vyučená truhlářkou a nyní se učí na kadeřnici. Moc ráda tvoří a sportuje. Moc by si přála profesionální strojek na vlasy. Finanční podpora 1.800 Kč.

„Jiří“ 14 let, v dětském domově 6 let, 2 roky předtím v Klokánku. Chodí do 8. třídy. Má rád sport a hlavně fotbal, který hraje za Krajský přebor. Plní bronzový program DofE. Moc by potřeboval sálové boty. Finanční podpora 1.200 Kč.

“ Martin“ 15 let, v dětském domově od září. Začal se učit podlahářem. Sportuje. Jezdí na skatu. A rád chodí na střelnici střílet. Moc by si přál kolo. Finanční podpora 6.000 Kč.

.„Robin” 11 let, v dětském domově od léta. Chodí do 6. třídy. Prožívá těžké období a zvyká si nové prostředí. Rád sportuje, hraje fotbal a rád hraje stolní tenis. Začal chodit na tréninky stolního tenisu. Podpora nákupu tenisové pálky, míčků. Finanční podpora 450 Kč.

„Kryštof“ 10 let, přišel se sourozenci do dětského domova před 7 roky. Odebráni byli pro zanedbání péče a záškoláctví. Bydleli v kůlně v poli bez vody a elektřiny. Chodí do 4. třídy a “neví co je zlobit”. Rád jezdí na kole a lítá venku s kamarády. Chodí druhý rok na judo. Moc rád by jel se školou na školu v přírodě. Finanční podpora 6.530 Kč.

„Sára” 8 let, v dětském domově se sourozenci 2 rok. Chodí do 2. třídy. Ráda si hraje s panenkami, maluje a cvičí. Má psychické problémy s odebráním od matky, je doporučena terapie u koní. Potřebuje bezpečnostní pomůcky páteřák a helmu. Finanční podpora 700 Kč za helmu a 1.000 Kč za páteřák.

„Oliver“ 14 let, v dětském domově 8 let, 3 roky předtím v Klokánku. Chodí do 7. třídy. Je to rošťák. Má rád kolo a fotbal, který hraje za Krajský přebor. Plní bronzový program DofE. Moc by potřeboval sálovky a kopačky. Finanční podpora 600 Kč na sálovky a 1.500 Kč na kopačky.

“ Filip“ 9 let, žije v sociálně slabé rodině. Nejradši si hraje s auty, s míčem a hraje fotbal. Chodí do 3. třídy. Moc by si k vánocům přál židli k psacímu stolu. Finanční podpora 800 Kč na nákup židle.

„Nina“ 21 let, přišla do dětského domova před 5 lety se svým bratrem za zanedbání péče. Vyučila se kadeřnicí a vlásenkářkou nyní studuje nástavbu Umělecké práce. Splnila bronzový, stříbrný i zlatý program DofE. Ráda sportuje a poslouchá písničky. Moc by si přála jet se školou na poznávací zájezd do Francie. Je schopna si polovinu zaplatit z brigády.Finanční podpora 7.000 Kč na část zájezdu do Francie.

„Tonda“ 13 let,  je v domově 9 rok se svými sourozenci. Dobře se učí. Chodí do 7. třídy. Je to nadaný sportovec. Rád jezdí na kole, sportuje, miluje salta a jiné létání. Moc by si přál jet se třídou na školu v přírodě.Finanční podpora 5.100 Kč za školu v přírodě.

„Tina“ 15 let, v dětském domově od léta, pro týrání. Chodí do 9. třídy. Ráda by studovala střední školu dopravní. Moc si přeje kolečkové brusle. Finanční podpora 2.100 Kč na nákup kolečkových bruslí.

„Jan“ 11 let, v dětském domově 2 rok, pro týrání. Chodí do 4. třídy. Je to tichý kluk. Má rád fotbal, který hraje závodně. Moc prosí o příspěvek na školu v přírodě. Finanční podpora 5.900 Kč za školu v přírodě.

„Mirek” 16 let, v dětském domově 5 rok. Chodí do 2. ročníku Střední školu informativní. Žije počítači. Sportuje hraje fotbal, jezdí na kole a hraje volejbal. Moc by potřeboval boty na volejbal. Finanční podpora 2.000 Kč na nákup sportovní obuvi velikost 13.

“ Grace“ 18 let, v dětském domově 2 rok. Chodí do 9. třídy mezinárodní školy. Ráda by studovala uměleckou školu. Ráda vaří a maluje. Snaží se dobře připravit na uměleckou školu. Chodí do Výtvarného ateliéru. Podpora výtvarných potřeb.
Finanční podpora 1.800 Kč na nákup výtvarných potřeb.

„Tibor“ 16 let, je v dětském domově 6 rok. Se svými bratry je již umístěn v dětském domově po druhé. Studuje na gymnáziu. Rád sportuje, hraje fotbal a basketbal. Splnil bronzový program DofE. Prosí o pomoc s řidičským oprávněním, které by mu pomohl při hledání práce. Finanční podpora 17.500 Kč na autoškolu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Krásné Vánoce 🎄 přejí Fryčovi

Radim Fryč
5 000 Kč

Držíme palce, ať se vybere celá částka, a přejeme krásné Vánoce!

Zdeněk Kolář

Přeji všem dětem, aby dosáhly svých přání a cílů, a také získaly oporu a lásku v nové rodině.

Jan Beneš

Na hezké Vánoce pro děti.

Viktor Derka

Best wishes to all the children on your journeys. Thank you to Monika Kafka for sharing this opportunity to help.

Jeanine Lee
500 Kč

Přejeme krásné Vánoce

Přemysl Mališ
500 Kč

Děkuji vám a držím palce!

Tomáš Kafka
1 000 Kč