Ledax o.p.s.


Hospicová a paliativní péče

Pro více dnů doma s blízkými

4 z 5 lidí si přejí zemřít doma obklopeni svými blízkými. My v Domácím hospici Ledax pracujeme už od roku 2017 na tom, aby se co nejvíce lidem toto přání splnilo. Jeden den péče multidisciplinárního týmu o jednoho klienta vyjde na 3 100 Kč. S vaší pomocí bychom tak rádi vybrali částku 105 400 Kč, která pokryje náklady na 34 dní péče pro jednoho klienta, které zbývají do konce roku 2023.

vybíráme od 10.11.2023

Darujte libovolnou částku a s vaší pomocí to zvládneme!

Děkujeme, že pomáháte!
66 005 Kč
vybráno 63 % z 105 400 Kč

přispělo

46 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Domácí hospicová péče se netýká jenom dospělých. Před dvěma lety se do naší péče dostala jedenáctiletá Viktorka. Její maminka se rozhodla zveřejnit celý příběh proto, aby šířila osvětu o tom, že závažná onkologická onemocnění se týkají i dětí a že možnost být v takovém případě s dítětem doma a mít vždy po ruce zdravotníka, existuje. O Domácím hospici Ledax v rozhovoru řekla: „Nejvíc nám pomohlo, že tu pro nás zkrátka byli."

Viktorka čelila boji s nádorem mozku už od svých 2,5 let. Její maminka tak několik let žila v kolotoči dojíždění do Prahy, operací v Motolské nemocnici, opakovaných chemoterapií či biologické léčby. Zároveň se ale starala i o druhou dceru – Viktorčino dvojče. Problémy spojené s nevyléčitelným onkologickým onemocněním způsobily Viktorce i krevní sraženiny a chemoterapie urychlovala také dospívání.

Celý příběh Viktorky a její maminky o tom, jak jim pomohl Domácí hospic Ledax, si můžete přečíst ZDE.



Každý den dojíždíme za nevyléčitelně nemocnými a jejich rodinami do různých koutů Českobudějovicka a Kaplicka. Naše každodenní práce obnáší základní péči o klienta v oblasti hygieny, postaráme se také o podání potřebných léků, poskytneme i potřebné vybavení jako jsou polohovatelné postele či oxygenátory.

V našem multidisciplinárním týmu kromě pečovatelek, sociálních pracovnic, zdravotních sestřiček a lékařů pracují také psychologové či duchovní. Ty pomáhají nejen našim klientům, ale zejména jejich blízkým zvládnout celou tuto náročnou situaci.

Jeden den naší péče o jednoho klienta vyjde na 3 100 Kč. Část financování této péče hradíme z darů od veřejnosti. A i proto jsme uspořádali letošní sbírku, při které vybíráme na zbývajících 34 dnů péče do konce roku o jednoho našeho klienta

Za každý příspěvek předem děkujeme!💚


  • Z vybrané částky pokryjeme náklady na práci našeho týmu, pohonné hmoty či nákup potřebných léků.
  • Všichni dárci si mohou navíc dar uplatnit k daňovému zvýhodnění na základě vydaného potvrzení o daru.
  • Náš hospic se letos s radostí připojuje ke světovému dni štědrosti a dobrých skutků #givingtuesday, který letos připadá na úterý 28. listopadu 2023
Je to neskutečné, JSME ZA PŮLKOU! Děkujeme moc za veškerou podporu! 💚 V našem seriálu jste díky příspěvkům vybarvili už 3 obrázky. Každý z nich vyobrazuje určitou část toho, co domácí hospicová péče obnáší. Za volantem stráví naše sestřičky i pečovatelky mnoho času, protože za klienty dojíždíme DOMŮ. Naše sestřičky podávají klientům pravidelně léky, což vyobrazuje druhý obrázek. Ten poslední, který jsme zatím vybarvili, ukazuje, že naši pacienti nemusí vždy trávit všechen čas v posteli. Pakliže to jejich stav dovolí, v rámci odlehčovací služby je můžeme vzít i na procházku.

Pojďte s námi celý seriál dovybarvit, abychom odhalili i další aspekty domácí hospicové péče. Děkujeme!

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať pomůžou jako pomohl Ledax mému manželovi velké Díky

Alena Hůlková
3 100 Kč

Romana Kolářová
5 000 Kč

přčeji krásné a poklidné svátky a hodně sil a štěstí v roce 2024

Eva Pitterová
5 000 Kč

Ledax poskytl pomoc a podporou při odchodu mých milovaných, babičky a později i dědy. Tímto chci moc poděkovat.

Eva Maxova
3 100 Kč

I malá pomoc snad pomůže...hezké svátky

Michal Kurfiřt
300 Kč

Všechny moc zdravím a myslím na vás

Dita Prchlíková
1 000 Kč

Všem z LeDaxu:
Děkuji za vaši práci a obdivuji vás.
Jana Kalová

Jana Kalová
2 000 Kč