Proty Boty, sekce Cyranovy boty, z.s.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Daruj radost z pohybu

Jsou lidé, pro které je každý pohyb velkou výzvou. Jejich tělo je omezuje, ale v duši dokáží tančit. Tanečně pohybová terapie umí přenést touhu hýbat se i do těla limitovaného handicapem. Děti i dospělí objevují své tělo jinak, zjišťují, co dokáže, a zažívají radost z každého drobného pokroku. Darujte a stanete se součástí této radosti z pohybu.

vybíráme od 7.11.2023

... více radosti pro lidi s postižením

13 900 Kč

přispělo

12 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Tanečně pohybová terapie přináší lidem s handicapem tělesné a duševní uvolnění, posiluje jejich sebedůvěru a samostatnost, dává jim možnost rozvíjet vztahy. Smyslem není naučit je konkrétní taneční dovednosti. Vytváříme bezpečný prostor pro pohybovou zkušenost a svobodné vyjádření. Ukazujeme lidem s handicapem, že mohou tančit.

Chvíle, kdy handicap neexistuje. 

Při tanečně pohybové terapii mohou lidé s handicapem zažít pocit, který je pro ně velmi vzácný. Jejich postižení mizí. Jejich tělo i mysl jsou svobodné. Jsou přijímání ve své jedinečnosti. Jejich omezení se stává zdrojem inspirace. Objevují se nové možnosti pohybu, všechno je povoleno. Uvolňují se emoce. Přichází radost, hrdost.

Příběh Dominiky ukazuje, že tanec nezná handicap:



Darujete radost z pohybu

Váš příspěvek pomůže se zajištěním tanečně pohybových lekcí a individuální tanečně pohybové terapie pro lidi s postižením v Brně. Díky vám bude moci více lidí prožít chvíle „bez handicapu“ jako Dominika. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu