Březnické kočky, z.s.


Osvěta a poskytování informací Zvířata

Kastrace má smysl

Množení bezprizorních koček vidíme jako velký problém, který se snažíme aktivně řešit. Díky kastracím omezíme utrpení koček, ale také snížíme počet toulavých koček v ulicích měst a obcí.

vybíráme od 29.11.2023
2 400 Kč

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Proč je důležité kastrovat kočky?   
Hlavním důvodem, proč kastrovat kočky je ten, že snížíme jejich trápení. Říkáte si proč trápení? Bohužel mnoho koťat umírá již několik dní po narození, některá jsou hendnikepovaná a pokud přežijí, čeká je koloběh při kterém budou rodit koťata. Budou je rodit do té doby, dokud neumřou vyčerpáním nebo stářím. Nebylo by lepší, kdyby se to vůbec nemuselo dít?

Kastrujete své kocoury?
Důležité je kastrovat i kocoury. Protože právě kocouři jsou ti, kteří při svých toulkách nakrývají kočky v okolí. Problém tak pokračuje dál a jsou toho součástí i majitele kocourů. A zatímco kočky omezuje doba, během které jsou březí, kocour může oplodňovat jednu kočku za druhou. Za jediné jaro tím pádem může mít i stovku koťat… Právě proto je důležité neopomíjet roli, kterou kocouři v koloběhu života hrají a kastrovat i je.

Množení bezprizorních koček aneb největší problém dnešní doby
Velkým problémem je množení bezprizorních nebo-li venkovních koček. Tyto kočky žijí většinou v zahrádkářských koloniích, areálech firem nebo opuštěných místech. Tyto kočky jsou často vyhozené ze svých domovů nebo kočky, které se nekontrolovaně množí mezi sebou. Jsou často nemocné, hubené a na pokraji svých sil. Díky spolkům na ochranu zvířat, se tyto lokality s venkovními kočkami monitorují a eliminuje se tak další nekontrolované množené koček mezi sebou. Zároveň dostávají jídlo a potřebnou veterinární péči.
 Kastrace není zadarmo, proto je důležité tuto činnost podporovat.

Děkujeme všem, komu nejsou lhostejné kočky bez domova. 


Zdroj grafiky: www.kaspro.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu