Spirála Ostrava, z.ú.


Lidé s postižením Zdraví

Pracovat s duševním onemocněním? Proč ne?

Myslíme si, že všichni máme mít rovnou šanci pracovat a seberealizovat se. Protože lidí s duševním onemocněním, kteří naši pomoc potřebují, je čím dál více, chceme jim zajistit co nejlepší podmínky pro práci. Proč nás podpořit? Protože i díky vám můžeme ukázat zbytku světa, že žít s duševním onemocněním neznamená stáhnout se do ústraní a být bez práce. Budeme vděční za každý příspěvek na rozvoj našich chráněných dílen a pořízení nového vybavení pro ně.

vybíráme od 8.11.2023
45 400 Kč

přispělo

19 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Každý má právo na nový začátek 

Lidé, kteří žijí s duševním onemocněním, se často setkávají s řadou předsudků. Jedním z nich je, že nemohou pracovat, že to nezvládnou. My ve Spirále Ostrava víme, že opak je pravdou, a tuto myšlenku šíříme dále. Nejenom, že vyvracíme mýty o duševních nemocech, ale také nabízíme práci lidem, kteří mají různé psychické potíže - ať už to jsou deprese, úzkosti a další závažné psychické stavy.

Život rozdává různé karty, se všemi se dá hrát

Myslíme si, že všichni máme mít rovnou šanci pracovat a seberealizovat se. Jsme poskytovateli sociálních služeb a nabízíme chráněná pracovní místa - v rámci přípravy cateringu, údržby zeleně i v šicí dílně, v současnosti dáváme pracovní sebeuplatnění 34 lidem se zdravotním handicapem. Vytvářejí u nás krásné věci - pro domov i na sebe -  které pak prodáváme na akcích pro veřejnost, chystají dobroty v cateringu na akce, starají se o zahrady nebo zajišťují úklidy veřejných budov. Máme velkou radost ze spolupráce pro místní firmy - šijeme například chňapky pro WrapUP, oblečení pro začínající firmu Ušil táta, cateringy pro Raynet a zahradu opečováváme pro firmu Vyncke.

Protože lidí, kteří naši pomoc potřebují je čím dál více, chceme jim co nejdříve zajistit co nejlepší podmínky pro práci. Rádi bychom dovybavili naše dílny. 

Co konkrétně potřebujeme? 

  • Chtěli bychom pořídit nový úklidový stroj, kolegům, kteří mají na starost cateringy, by udělal radost elektrický robot, kráječ a další pomocníci do kuchyně.
  • Čeká nás také oprava elektřiny, abychom mohli používat profesionální vybavení.
  •  Nejsou to malé náklady, a proto si tentokrát o podporu říkáme i my - celkové náklady jsme spočítali na 120 000,-.

Proč nás podpořit? 

Protože i díky vám můžeme ukázat zbytku světa, že žít s duševním onemocněním neznamená stáhnout se do ústraní a být bez práce. Budeme vděční za každý příspěvek.

A jak se cítí naši kolegové se zdravotním znevýhodněním u nás ve Spirále? My se jich na to pravidelně ptáme:

“Nabízí mi pracovní uplatnění navzdory mému nepříznivému zdravotnímu stavu.”

“Je pro mě organizací, která nezamrzá ve svých plánech, neustále se něco děje, je to pestré, motivující a strhující, baví nás vidět, jak se věci daří i za cenu nemalého úsilí, které jsme do toho vložili.”

“Díky Spirále jsem si uvědomila, že každý má právo na nový začátek.”

“Díky Spirále můžu dokázat, že se mohu vyrovnat i zdravým pracujícím lidem, dává mi možnost pracovat jako kterýkoliv jiný člověk.”

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se daří! 🙏🏻

Martin Kaňůrek
1 000 Kč

Jsem ráda, že jsem aspoň troškou mohla přispět k vaší oduševnělé činnosti ♥️

Evusha