Terapeutický kůň z. s.


Lidé s postižením Senioři

Kobylka Nevada přináší radost nejen seniorům

S kobylkou Nevadou přinášíme radost a úsměvy do domovů seniorů. Věnujeme se společně kontaktní terapii. Díky přítomnosti terapeutického koně mnohdy trochu zrelaxuje i personál domovů. Tento kůň má zkušenost z hiporehabilitace a velmi citlivě přistupuje i k lidem s pohybovými potížemi. Moc vám děkujeme za vaši podporu!

Děkujeme za vaši štědrost!

23 000 Kč

přispělo

6 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
S kobylkou Nevadou se věnujeme kontaktní terapii ( terapii dotykem ) převážně v domovech pro seniory.

Nevada ke každému ze seniorů přistupuje velmi opatrně a jemně. Počíná si jako profesionální kůň, ačkoli s kontaktní terapií teprve začíná a specializační zkouška z kontaktní terapie nás teprve čeká. Dosud se Nevada věnovala několik let hipoterapii, kdy vozila i dvouměsíční miminka. Můžeme se tedy na její mírnou a klidnou povahu, kterou podporujeme vhodným výcvikem a tréninkem, spolehnout.

Její trpělivost a cit k lidem je neuvěřitelná. Přenáší na ostatní svou vyrovnanost a probouzí v lidech okamžitý zájem o terapii dotykem. Senioři se v přítomnosti terapeutického koně rozpovídají a zavzpomínají si na léta, která někteří z nich u koní trávili. Je zřejmé, jak se lidem rozzáří oči. Někdy se i objeví slza dojetí, nebo štěstí. Bývá to zážitek plný příjemných emocí. 

Z kobylky Nevady vyzařuje po celou dobu terapie veliký klid a mír. Lidé k ní získají důvěru a rádi si s dopomocí koně vyčistí, nebo mu zapletou copánky. Někteří se mohou vydat i na kratičkou procházku. Nevada je zvyklá chodit vedle invalidního vozíku. Radost seniorů, nebo lidí s pohybovými potížemi,  je tím o to mocnější.

Návštěva v Alzheimer Home Sychrov ZDE

Přispějte na rozvoj naší činnosti, kterou děláme s láskou a srdcem. Děkujeme!


Na závěr překrásných setkání, která zatím většinou probíhají ve venkovních prostorách pečovatelských domů, si kobylka Nevada někdy vychutná i milý potlesk a s chutí se pustí do pamlsků, které ji nadšení senioři přichystají.

Nevada dělá společnost také dětem, které jsou v přechodné pěstounské péči a i na ně působí velmi terapeuticky.

Tato práce nás nesmírně baví a naplňuje. Děkujeme z celého srdce za vaši podporu, díky níž budeme moci činnost terapeutického koně více rozvíjet a zkvalitňovat tak život stále více lidem.

Více o naší činnosti ze dozvíte na www.terapeutickykun.cz

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně zdaru :-)

Lukáš Šoltys

Věřím, že takové projekty má smysl podporovat a doufám, že podpora tohoto projektu vykouzlí klid v duší spousty seniorů. Tleskám Vaší práci.

Pavel Šebesta
1 000 Kč

Hodně štěstí ve Vaší činnosti! Věřím, že Nevada pomůže spoustě lidem ❤

Jakub Trsek
500 Kč