Elpida, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Senioři

Aby si prarodiče s vnoučaty rozuměli - jazykové kurzy pro seniory

V dnešním světě se naše rodiny a přátelé často usazují na různých koncích světa, hledají nové příležitosti a lepší život. To znamená, že mnoho prarodičů je vzdáleno od svých dětí, vnoučat a blízkých příbuzných. Elpida nabízí jedinečné jazykové kurzy pro seniory. Ty jim umožní především být blíž svým dětem a vnoučatům. Letos podporuje jazykové kurzy v Elpidě i Ovečkárna.

vybíráme od 27.10.2023
100 200 Kč

přispěli

2 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Proč jazykové kurzy pro seniory? 

  • Blíž ke svým dětem a vnoučatům: komunikace je klíčem ke každému vztahu. Naučit se jazyk svých blízkých otevírá dveře k hlubšímu porozumění a blízkosti, ať už jsou na konci ulice nebo na druhém konci světa. 
  • Aktivní a flexibilní: učení nového jazyka je nejlepší prevencí proti „stárnutí mozku“. Zlepšuje kritické myšlení a kreativitu.  
  • Kolik umíš jazyků, tolikrát jsi člověkem: umět se domluvit otevírá nové možnosti cestovat a komunikovat s lidmi z různých kultur. 
  • Přístup do světa informací: dnešní digitální doba umožňuje přístup k bohatství knih, filmů a zábavy, která je dostupná pouze v cizím jazyce.
Ve vzdělávacím centru Elpida ročně probíhá 35 jazykových kurzů, které absolvuje téměř 300 seniorů. Někteří z nich se učí anglicky, francouzsky, německy či italky proto, že jejich vnoučata už vyrůstají v cizí zemi a česky umí málo nebo vůbec, Někteří proto, aby se za sovu mladou rodinou mohli bez obav vypravit na návštěvu do cizí země. Někteří prostě touží konečně cestovat a poznávat svět, někteří jen objevují široké obzory internetu a cizojazyčných webů a blogů. V kurzech vytváříme pohodovou a přátelskou atmosféru. Vyučujeme ve skupinkách do 10 studentů a tempo výuky individuálně přizpůsobujeme.

Letos podporuje jazykové kurzy v Elpidě i Ovečkárna.

Elpida je nezisková organizace, která od roku 2002 podporuje seniory v aktivním životě. Provozuje 2 vzdělávací centra v Praze, celorepublikovou bezplatnou telefonickou Linku seniorů 800 200 007, vydává časopis VITAL, má dámský pěvecký sbor Elpida a stojí za projektem Ponožky od babičky. Elpida je průkopníkem mediálního vzdělávání seniorů a leaderem ve vzdělávání pracovníků se seniory v lektorské akademii SEFTE. V současné době připravuje unikátní e-learningovou platformu Elbot, která umožní seniorům z celé ČR lepší přístup ke vzdělávání i kultuře.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu