Hospic svatého Lazara, z.s.


Hospicová a paliativní péče Kultura, umění a historie

Koncert pro Hospic svatého Lazara

Rodinné centrum Na Schodech vás zve na adventní večer s klavíristou Matějem Műllerem a Vokálním hornobřízským sborem. Součástí akce bude i tichá aukce děl lokálních umělců. Veškerý výtěžek z prodeje vstupenek a z aukce poputuje na podporu a rozšiřování aktivit Hospicu svatého Lazara. Podrobné informace o bohulibé činnosti hospicu najdete na webových stránkách www.hsl.cz. Příspěvkem v minimální hodnotě 400 Kč si zajistíte 1 místo na koncertu.

vybíráme od 19.10.2023

Přispějte hospici a na mail vám přijde potvrzení o daru, které uplatníte jako vstupenku na koncert.

Zvolte výši daru. Jeden příspěvek odpovídá jednomu rezervovanému místu. Každá koruna pomáhá. Vzhledem k omezené kapacitě sálu garantujeme místo na koncertě prvním 120 darujícím s částkou min. 400 Kč. Chcete podpořit hospic něčím navíc? Klikněte na Jiná částka a rozhodněte se sami, kolik navíc dáte.
42 563 Kč

přispělo

42 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V sobotu 2. 12. 2023 od 19:00 se společně s klavíristou Matějem Műllerem a Vokálním Hornobřízským Sborem VoHoS můžete naladit na blížící se adventní čas a zároveň podpořit aktivity Hospicu svatého Lazara. Přijměte pozvání na netradiční kulturní zážitek v lidovém domě v Černicích. 
 
Na místě dále proběhne tichá aukce uměleckých děl věnovaných tvůrci z Plzně a okolí. Svá díla věnují i ŽIVÉ školky v Černicích, Božkově a na Borech.  

Veškerý výtěžek z prodeje vstupenek a z aukce poputuje na podporu Hospicu svatého Lazara. Podrobné informace o bohulibé činnosti hospicu najdete na webových stránkách www.hsl.cz.
Příspěvkem v minimální hodnotě 400 Kč si zajistíte 1 místo na koncertu.

Benefice je finančně a technicky podpořena Městským obvodem Plzeň 8 - Černice
Účinkující hudebníci i autoři děl tiché aukce se celé benefice účastní bez nároku na honorář. Pořádající černické rodinné centrum Na Schodech se zaměřuje na budování mezigeneračních vztahů v komunitě. Těší nás, že můžeme svůj čas, chuť a energii věnovat uspořádání smysluplné a zároveň duši lahodící akci, jakou spojení překrásné hudby a výtvarného umění bezesporu je.

Kdo vám zpříjemní první prosincovou sobotu? 

Matěj Műller
Mladý talentovaný klavírista z Plzně. Již mnoho let se věnuje hře na klavír a elektronické klávesové nástroje. Celá jeho pouť začala v malé vesničce Lipová na Moravě, kde ve čtyřech letech učinil své první hudební krůčky. V současné době je absolventem Konzervatoře v Plzni a naplno se profesně věnuje hudbě.
Těžiště jeho práce je aktuálně rozděleno do tří základních odvětví - výuka, autorská tvorba a živé hraní. Výuce dětí i dospělých se intenzivně věnuje posledních šest let. Na svém kontě má přes 80 vlastních skladeb a písní a pravidelně vystupuje na akcích všemožného charakteru a zaměření.
Ve své tvorbě se snaží o syntézu klasických prvků a populární hudby. Každá skladba vypráví svůj vlastní příběh a vztahuje se k určitému životnímu období, které prožil.

VoHoS
Vokální Hornobřízský Sbor VoHoS vznikl roku 2017 a působí na pobočce ZUŠ Kralovice v Horní Bříze. Sbor od jeho počátků vede sbormistr Luboš Marek a korepetuje Štěpán Kos. Repertoár je opravdu rozmanitý, obsahuje české lidové písně, v zimním období také koledy a vánoční písně, momentálně se však nejvíce orientuje na českou a zahraniční pop-rockovou tvorbu. V minulosti jste jej často mohli vídat na akcích v Horní Bříze a jejím širokém okolí. V roce 2018 spolu s dalšími nastudoval Rybovu Českou mši vánoční, koncert se uskutečnil v Mariánské Týnici. V roce 2021 a 2022 spolu s dalšími hudebními tělesy ZUŠ Kralovice vystoupil v jejím nastudování Svěrákovy pohádky Tři bratři.

Jak bude probíhat tichá aukce uměleckých děl?
Na místě budou vystavena umělecká díla, která bez nároku na odměnu darovali lokální umělci. Umělecká díla a jejich autory budeme postupně zveřejňovat již před samotnou akcí. Aukce je anonymní - pro účast použijete unikátní kód, který obdrží každý účastník koncertu formou potvrzení o daru na emailovou adresu (ID číslo uvedené na potvrzení). 
Po skončení koncertu budou prodaná díla rovnou věnována svým novým majitelům. Přesná pravidla tiché aukce obdrží všichni návštěvníci akce předem. 




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky, že jste i za to co děláte.

Iris

Těším se na příjemný zážitek 2. 12. 2023 v Černicích.

Alena Fenclová
400 Kč

Děkuji Hospici svatého Lazara a jeho zaměstnancům za opravdu profesionální přístup a přeji do budoucna všem jen to dobré.

Petr Hřebec
1 200 Kč