Obec Morkůvky


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Krajinářské úpravy kolem rybníka

Pomozte nám, prosím, osázet okolí nově vybudovaného rybníka v Morkůvkách na jižní Moravě. Na podzim 2023 začneme I. nejrozsáhlejší etapou a v následujícím roce/letech budeme pokračovat dalšími etapami.

vybíráme od 19.9.2023
49 559 Kč

přispělo

55 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Konečně máme rybník, po kterém občané Morkůvek tolik let toužili. Kdysi, před staletími, na "přestavlckých gruntech" v Morkůvkách už jeden byl, tak jsme ho tam loni vrátili. A ještě jsme vytěženou zeminou dokončili rekultivaci jedné velké staré skládky odpadů.
Je docela velký (5,5 ha) a již za těch pár měsíců plný života - ptáků, ryb, obojživelníků, hmyzu ... a samozřejmě lidí.

Ale něco mu zatím přece chybí - upravené a osázené okolí. Do I. etapy výsadeb se pustíme již na podzim 2023 (výsadba asi 450 keřů a 45 stromů), další budou následovat včetně vycházkových cestiček, ptačí pozorovatelny atd. 
Máme vypracovanou odbornou studii, máme lidi (občany, spolky, dobrovolníky), už zajišťujeme dřeviny a materiál pro výsadbu, no a ještě by se nám hodilo pár korunek. My tedy budeme hlavně rádi, když přijdete s celou rodinou pomoci s výsadbou a potom i následnou péčí, ale třeba rádi projekt podpoříte ještě takto. Pošlete, prosím, odkaz také všem známým a rodákům, jistě budou rádi i za možnost  této "symbolické účasti" formou finančního příspěvku, pokud to k nám třeba mají daleko. Za každý, i sebemenší příspěvek dle vašich možností předem děkujeme a těšíme se s vámi na shledanou při výsadbách a společných akcích u našeho rybníka.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

... ať majú bobři co žrať ;-)

Radim Červený

Ať to pěkně roste!

Karel Zeman
1 500 Kč

Ať se ta zeleň krásně zelená! Výsadbě 3x zdar! Lucie B.

Lucie Brychtová

Mnoho zdaru a radosti se sázením!

Markéta Kluková