ANO, ANO


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Obědy ve školní jídelně pro Isabel, Emu, Marka, Nelu a Roberta a školné pro Daniela

Isabel, Nela, Robert a Daniel žijí jen se svými maminkami, Ema a Marek se svým dědečkem. Rádi tráví čas se spolužáky a užívají si každý den. Všechny děti osobně známe a dlouhodobě s nimi pracujeme. Víme, že finanční situace maminek a dědečka je těžká, proto Vás prosíme o pomoc, aby děti mohly být se svými kamarády a nebyly znevýhodněni.

vybíráme od 18.9.2023
58 550 Kč
vybráno 195 % z 30 000 Kč

přispělo

54 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
„Isabel“, 6 let, žije jen s maminkou v sociálním bytě, dříve v azylovém domě. Ráda zpívá a maluje. Stále se usmívá. Chodí do mateřské školky. Potřebovala pomoci s platbou za stravné v mateřské školce. Finanční podpora stravné měsíční 1.100 Kč, roční 11.000 Kč.

„Ema“, 7 let, žije 4 rok s dědečkem a se svými 3 sourozenci. Otec všechny sourozence týral a maminka se nezvládla o ně starat. Po odebrání od matky, skončily děti v Klokánku, odkud si je vzal do péče dědeček, který se o ně vzorně stará. Ema má ráda pohádky a miluje špagety. Jezdí ráda na koloběžce. Začala chodit do 1. třídy. Potřebovala by pomoci s platbou za školní obědy.
Finanční podpora stravné měsíční 836 Kč, roční 8.360 Kč.

„Marek“, 9 let, žije 4 rok s dědečkem a se svými 3 sourozenci. Otec všechny sourozence týral a maminka se nezvládla o ně starat. Po odebrání od matky, skončily děti v Klokánku, odkud si je vzal do péče dědeček, který se o ně vzorně stará. Marek má kamarády, auta a parkour. Jezdí rád na koloběžce a rád by se naučil na kole. Moc rád pomáhá dědovi. Chodí do 2. třídy. Potřeboval by pomoci s platbou za školní obědy.
Finanční podpora stravné měsíční 836 Kč, roční 8.360 Kč.

“Nela“ 14 let, sociálně slabá rodina. 8. třída. Žije s maminkou se dvěma sestrami. Moc ráda je v kolektivu a ráda sportuje. Moc ráda by chodila se spolužáky do školní jídelny, ale potřebovala by pomoci s platbou za školní obědy.
Finanční podpora stravné měsíční 792 Kč, roční 7.920 Kč.

Robert“ 15 let, bydlí s matkou a čtyřmi sourozenci. Chodí do 8. třídy. Je to milý, zakřiknutý chlapec. Má rád počítače a knihy. Moc rád by chodil se spolužáky do školní jídelny, ale potřeboval by pomoci s platbou za školní obědy.
Finanční podpora stravné měsíční 770 Kč, roční 7.700 Kč.

„Danielovi“ je 18 let. Má vrozenou vývojovou vadu mozku spojenou s spastickou kvadruparézou. Většinu dne má dobrou náladu. S každým hned naváže kontakt a je potěšen, když s ním dotyčná osoba pohovoří a pohladí ho. Daniel přestože nemluví, tak dobře rozumí jednoduchým pokynům, které se pravidelně opakují. Ve škole pravidelně cvičí pod odborným dohledem fyzioterapeutů. Matka se snaží o Daniela velmi dobře starat, ale má finanční problémy a potřebovala by pomoci s Danielovým školným. Finanční podpora školného měsíční 1.000 Kč, roční 10.000 Kč.








Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu