Centrum Dialog, o.p.s.


Rozvojová spolupráce Zdraví

Nová kyčel pro Abdoula

Dvacetiletý guinejský student Abdoul má srpkovitou anémii a v jejím důsledku pokročilou a velmi bolestivou koxartrózu, zhoršující ze dne na den jeho mobilitu. Jedinou šancí pro to, aby mohl úspěšně dokončit studia a sebevědomě kráčet životem je totální endoprotéza. Váš dar mu ji pomůže poskytnout.

vybíráme od 21.7.2023

Darujte Abdoulovi na nový kloub

93 600 Kč
vybráno 78 % z 120 000 Kč

přispělo

68 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Abdoul má jedinou šanci
Abdoul Karim Sané je nadaný guinejský student předposledního ročníku střední školy. Přestože si jeho rodina, obzvláště po úmrtí tatínka, nemohla dovolit dopřát mu vzdělání, měl Abdoul velké štěstí a mohl začít studovat díky podpoře adoptivních rodičů v rámci projektu „Adopce na dálku“. Bohužel jej v současnosti postihly velké zdravotní obtíže, spojené s dědičnou srpkovitou anémií. Chlapec trpí velmi bolestivou koxartrózou (degenerativní onemocnění kyčelního kloubu) a jedinou možností, jak zabránit tomu, aby přestal úplně chodit, je výměna postiženého kloubu.

Nákladná operace a následná fyzioterapie jsou zcela mimo finanční možnosti Abdoulovy rodiny, a proto jsme se rozhodli založit tuto sbírku.
Co dokáže operace změnit
S novým kloubem dokáže Abdoul úspěšně dokončit středoškolské vzdělání a dále pokračovat na své vysněné cestě a vystudovat práva. Jeho patnáctileté vzdělávací úsilí tak nepřijde nazmar. V současnosti je totiž pro něj čím dál tím obtížnější vůbec do školy fyzicky dojít. Abdoul je ale velmi statečný a odhodlaný a do školy chodí o berličce, bez ohledu na velké bolesti, které jej trápí i v klidové poloze v noci. Chlapec by po operaci také velmi rád pomáhal své nezaměstnané mamince, aby nebyla na všechno sama. Kyčelní endoprotéza tak zbaví Abdoula bolestí na cestě životem - fakticky i přeneseně.

Jak konkrétně budou peníze využity
Finanční prostředky ve výši cílové částky uhradí 100% náklady na výměnu kyčelního kloubu za totální endoprotézu a následnou nezbytnou rehabilitaci a fyzioterapii. Pokud se cestou této výzvy nepodaří dát dohromady celou cílovou částku, budeme intenzívně shánět zbývající prostředky, neboť v tomto případě neexistuje „částečné řešení problému“.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

ať ti to šlape

Monika Braná
1 000 Kč

Uz zase skacu pres kaluze!

Dárce
300 Kč

Hodně štěstí!

Alena Černá

Ať se Abdoulovi podaří vybrat celá částka na novou kyčel ♡

Dárce
500 Kč

neposílejte potvrzení, děkuji

Eliška Chodurová
500 Kč

Určitě se podaří dát celou potřebnou částku dohromady.

Marie Tichá
1 000 Kč

Držím palce.

David Schneider

Přejeme hodně zdraví!

Barbora Kovářová
1 000 Kč

Bon courage ! <3

Barbora Černá
1 000 Kč

Drzim palce

Lucie
1 000 Kč