Spolek pro občanskou společnost


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Dominik chce z děcáku k mámě

Tento příběh je jen jedním z mnoha. V malém domečku u Brna bydlel táta, máma a dcera. Táta pil a o dům se nestaral. Pil a pil až domeček propil. Když umřel zůstaly jen dluhy. Naštěstí se zbytek rodiny nemusel vystěhovat a mohli zůstat dál v nájmu. Pak přišel nepodařený vztah dcery a do domu přibyl malý Dominik. Otce syn nezajímá a proto na něj neplatí. Stav domu se časem zhoršil natolik, že si museli najít jiný podnájem. Ten byl ale násobně dražší. Dceru postihla nemoc, pro kterou už nemohla dělat svoji práci. Tím pádem nebylo z čeho platit nájem. Než vyřídili příspěvek na bydlení a skončili na ulici. Dominika umístili do dětského domova. Pro dceru s matkou se po několika měsících našlo místo v azylovém domě. Má to ale háček. Mohla v něm být dcera s Dominikem, ale bez maminky nebo dcera s mamkou. Pro mamku je život bez ostatních členů rodiny nepředstavitelný. Pobyt v azylovém domě se rychle krátí. Hrozí, že dcera s mamkou opět skončí na ulici. Maminka má malý důchod a dcera jen sociální dávky, Dcera si vyřizuje invalidní důchod, ale znáte to, úřady mají času dost. Potřebovali by ušetřit na kauci na pronájem, ale není z čeho. Při každé návštěvě v dětském domově se Dominik ptá, kdy si ho odvezou a budou zase všichni spolu. Odpověď máte ve svých rukou.

vybíráme od 18.7.2023
4 200 Kč

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Chudoba trhá děti od rodičů.
V poslední době se stále častěji množí případy, kdy rodiny v důsledku zvýšených nákladů přijdou o bydlení. Děti odtržené od rodičů jsou umístěny do dětských domovů. Rodiče v tom lepších případě končí na předražených ubytovnách nevalné úrovně. V tom horším zůstanou na ulici. V dětských domovech je o děti postaráno po materiální stránce, ale táta s mámou tam s nimi nejsou.   Mluvit o tom co taková situace dělá s dětskou duší je asi zbytečné.

 Váš dar pomůže sloučit jednu nešťastnou rodinu dohromady, protože bez vás to nezvládnou. Rodině najdeme přiměřený podnájem, který zvládnou platit. S vyřízením příspěvku na bydlení či doplatku na bydlení pomohou sociální pracovníci.

V případě získání většího množství finančních prostředků nabídneme pomoc dalším rodinám, které jsou v podobné situaci.

Z důvodů ochrany nezletilého dítěte je jméno změněno a fotografie jsou pouze ilustrativní. S rodinou Dominika a sociálními pracovníky, kteří se o ně starají jsme v těsném kontaktu.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu