Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Děti, mládež, rodina

Potraviny, kempovné a cestovné pro děti z pěstounských rodin

Pomozte s náklady na tři vodácké výpravy mnoha dětí z náhradních rodin na Pelhřimovsku. Za Váš dar se nakoupí suroviny do polní kuchyně a zaplatí se ubytování ve stanech a cestovné na Slovensko.

vybíráme od 10.7.2023

Buďte štědří pro dobrou věc.

Děkujeme za Váš dar. Bude smysluplně a hospodárně použit.
5 033 Kč
vybráno 34 % z 15 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Výuka vodáctví – pravidelná letní sportovní aktivita pro děti a mládež z náhradních rodin tzv. odlehčovací pobyt – počet dětí v jednom turnusu - maximálně 16. Aktivity proběhnou v termínech od 10. - 15. 07. 2023 na řece Berounce a jejích přítocích, 7.-12.8. na řece Otavě a někdy v srpnu dle sjízdnosti na slovenské řece Oravě. Děti zde rozvíjí své sportovní dovednosti v kolektivu dětí s podobným životním údělem (nevyrůstají u svých biologických rodičů). Personální zajištění na vodě tvoří zkušený tým dvou vodáckých instruktorů a jeden zkušený dospělý pomocník. Další dospělá osoba pak zajišťuje týlové zabezpečení tedy převážně kuchyň. Všichni dospělí jsou znalí problematiky citové deprivace přijatých dětí a zároveň mají odborné předpoklady zvládnout v kumulovaných funkcích vše potřebné, co souvisí s pobytem dětí na takovéto akci i s výukou tohoto sportu. Kromě zmiňovaných dětí bude mít akce dopad i na jejich pečující osoby (cca 20 osob), neboť si můžou odpočinout od náročné výchovy svěřených dětí.

"Naše motto je Rodinu potřebuje každé dítě", říká paní Monika Dietrichová, dlouholetá pěstounka a spoluzakladatelka spolku Pěstounské rodiny Kraje Vysočina.
Každé dítě se rodí jako čistý zázrak. Prostředí jeho dětství jej pak dotváří. Některé děti mají složitější životní start, který pomáhá řešit umístění do náhradní rodiny.

"Organizace Pěstounské rodiny Kraje Vysočina byla založena v r. 2005 samotnými náhradními rodiči, kterým chybělo sdílení, a chtěli trávit společný čas. Nynější naše činnost se řídí podle zákona č. 359/1999 Sb. O sociálně-právní ochraně. Naší hlavní a nejdůležitější činností je doprovázení pěstounských rodin (dlouhodobých i na přechodnou dobu) v rámci dohod o výkonu PP a PPPD. Naší srdcovou záležitostí jsou každoroční zimní a letní sportovní aktivity pro děti a mládež z náhradních rodin. V létě vodácká soustředění, v zimě naopak pořádáme lyžařské a snowboardové aktivity.

V průběhu roku pořádáme vzdělávání pro pěstouny, pomáháme jim při setkávání přijatých dětí s biologickými rodiči či blízkými lidmi. Účastníme se různých workshopů a konferencí a spolu s dalšími organizacemi připomínkujeme zákony týkající se náhradní rodinné péče.

Již mnoho let chodíme na základní a střední škol, ale i do gymnázií a na vyšší odborné školy příp. i na VŠ, kde přednášíme dětem a studentům o náhradním rodičovství. Pracujeme na osvětě náhradního rodičovství v rámci svých vlastních aktivit či různých projektů"  informuje o činnosti spolku paní Dietrichová.

Váš dar pomůže aktivní komunitě kolem pěstounství na Pelhřimovsku vytvořit dětem z náhradních rodin na Pelhřimovsku nezapomenutelných důležitých pět dní.
Děkujeme Vám.

https://www.pestvys.cz/

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Můžete vyrazit :)

Ondřej Fanta
333 Kč

Užijte si to

Ondřej Fanta
200 Kč