Deník Alarm, z. ú.


Kultura, umění a historie Osvěta a poskytování informací

Podpořte vznik nového webu – Deset let Alarmu oslavíme radikální změnou designu

Na podzim letošního roku Alarm spustí nový web a představí novou vizuální identitu – to vše u příležitosti desátých narozenin naší redakce. Intenzivně pracujeme na nové podobě webu, která reaguje na multimediální éru. Protože přesně takový web si moderní nezávislé médium, jako je Alarm, zaslouží. Podpořte jeho vznik ve startující kampani.

vybíráme od 1.6.2023
426 256 Kč
vybráno 122 % z 350 000 Kč

přispělo

498 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Proces vizuální proměny předznamenalo loňské oddělení Alarmu od kulturního čtrnáctideníku A2, pod jehož hlavičkou vznikl jako komentářový web už v roce 2013. Od začátku minulého roku pokračujeme už jako samostatné médium s vlastní organizací a formální strukturou. Chystá se tak nový koncept vizuální identity, která Alarm provede další érou jeho existence a která se výrazně otiskne i do podoby připravovaného webu. Za návrhem stojí studio Day Shift Office a nejde o naši první spolupráci. Designerky Bára Růžičková a Terezie Štindlová pro nás v minulosti připravovaly vizuály kampaní, reportážních sérií nebo design merche. Teď jsme se společně pustili do největší vizuální proměny v historii Alarmu. 

Podpořte Alarm v této kampani a vytvořte tak s námi nejlepší z možných webů. 
Těšit se můžete třeba na následující změny a novinky:

🟢 Snadné hledání: Nový web nabídne například funkční strukturu tagů a možnost vyhledávání témat, autorů a souvisejícího obsahu podle preferencí každého čtenáře. 

🟢 Nová struktura feedu: design feedu i článků má cíl zpříjemnit čtenářský zážitek a celkovou orientaci na webu (včetně dostupnosti příbuzných témat, autorů etc..)

🟢 Nové menu: opouštíme současnou strukturu a přicházíme s novou, která reprezentuje hlavní hodnoty a témata naší redakce

🟢 Nakladatelství: vlastní stránka | Naše nové nakladatelství se za první půlrok setkalo s velkým ohlasem. Knihy budou přibývat a naše nakladatelství, skrze které vytváříme vlastní distribuční síť, tak potřebuje svůj vlastní funkční online prostor.

🟢 Mediální projekty: Nový web zpřístupní čtenářům přehled našich mediálních projektů, které do hloubky mapují nejzásadnější témata dneška.

🟢 Podcasty: vlastní stránka | za posledních pár let výrazně vzrostl podíl multimédií na celkovém obsahu Alarmu a nový web to bere v potaz.

Nový web vytváříme především pro vás, čtenáře, čtenářky, posluchače a posluchačky Alarmu. A protože nás zajímá váš názor a uživatelská zkušenost, rozhodli jsme se připravit krátký dotazník. Jeho vyplněním nám pomůžete ověřit naše nápady, ale také spatřit vše, co nám uniklo. Dotazník najdete tady a už teď vám děkujeme za jeho vyplnění. 

Jakékoliv dotazy k fungování Alarmu a jeho financování vám zodpoví Klotylda.
m: +420 721 347 911 | e: klotylda@denikalarm.cz
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Drzim palce at se vam dari!

Petr Pokorný
500 Kč

Držím palce!

Ivan Cuker

Děkuju🤍🌸

Terezie

Nejsem Babiš ani Bakala, ale tuhle almužničku snad přisypat mohu. (Nebo právě proto? - to bych měl chechtáků víc, ale zase bych byl pro Vás - pochopitelně - persona non grata.)

Miloš Hlávka
1 962 Kč

Prostě díky!

Jiří Křepela
500 Kč

Děkujeme za Vaši práci a taky jsme měli psa Marunu 🤣👋

Blanka Ližanová
300 Kč

Podporuji kvalitní žurnalistiku!

Dennis Hennhofer
1 000 Kč

Mám rád ALARM!
Díks

Jakub Samek
300 Kč

Jste bezva! Díky za vaší práci.

Josef Pluhař
300 Kč

Alarm je totální skvost 🫶🏻 díky za něj!

Hana Albrechtová
500 Kč