Asociace debatních klubů, z.s.


Vzdělávání a výzkum Sport a volný čas

Pošlete národní debatní tým na mistrovství světa!

Mistrovství světa v debatování je místem, kde se potkávají nejlepší studenti z celého světa, aby změřili své síly v argumentaci a rétorice. Pomozte českému národnímu týmu pokrýt náklady na startovné a cestovné, aby se mohl do Vietnamu vydat a zopakovat úspěchy z minulých dvou let a opět se dostat do play off!

vybíráme od 28.5.2023
34 600 Kč
vybráno 35 % z 100 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!


Debatování je soutěž dvou tříčlenných týmů, které argumentují dle pevně daných pravidel nad kontroverzními tématy naší doby. O vítězi klání rozhoduje obsah a síla přednesené argumentace, strategie týmů a mluvčích, ale i styl projevu řečníků. Debatování učí kritickému myšlení, práci se zdroji informací a kultivuje mluvený projev.
 
Mistrovství světa je nejprestižnější akcí svého druhu, kde se utkávají nejlepší studenti středních škol z více než 60 zemí světa. Česká reprezentace se ho účastní pravidelně od roku 1995. V posledních dvou letech postoupila do vyřazovacích kol a nyní by chtěla tento úspěch zopakovat.
 
Členy národního týmu pro rok 2023 jsou:
  • Adam Černička, 19 let, Praha
  • Barbora Votlučková, 18 let, Babice
  • Charlotte Comstock, 17 let, Praha
  • Jan Hlaváček, 19 let, Ostrava
  • Nicolas Ivanov, 18 let, Praha
Mistrovství světa 2023 se koná v červenci ve Vietnamu. Startovné na dvoutýdenní akci a cestovné tak představují náklady kolem 50 tisíc korun na osobu. Podpořte českou reprezentaci, aby se mohla i letos zúčastnit!
 
Debatní soutěže v ČR pořádá nezisková organizace Asociace debatních klubů. Příprava reprezentace stojí výhradně na dobrovolnících, kteří věnují svůj čas a energii, aby pomohli mladým talentům. Děkujeme za vaši podporu.

Novinky ze života týmu můžete sledovat na jeho Instagramu.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Vážení příznivci debatování,
velmi vám děkujeme za příspěvky národnímu týmu na pokrytí nákladů spojených s Mistrovstvím světa v debatování (WSDC), které se letos koná ve Vietnamu a účastní se ho 65 týmů z celého světa. Díky vaší laskavé podpoře můžeme znovu usilovat o postup do vyřazovacích kol, což se nám v předchozích dvou letech podařilo. Vaše příspěvky jsme rozdělili mezi dva členy týmu a dva členy našeho doprovodu, kteří jedou na mistrovství v pozici trenérů a rozhodčích. Zbývající náklady uhradíme z příspěvku nadace The Kellner Family Foundation a z vlastních zdrojů.

Dnes odlétáme z Prahy do Ho Či Minova města, kde budou probíhat poslední přípravy argumentů na WSDC. Následně přeletíme do Hanoje, kde nás před zahájením turnaje ještě čekají cvičné debaty proti týmům USA, Izraele a dalším. Mistrovství bude slavnostně zahájeno ve středu 19. července. Pak nás čeká v dalších pěti dnech postupně osm debat v základních kolech. Polovina debat bude na ohlášené teze, na které jsme se velmi pečlivě připravili. Budeme debatovat např. o přerozdělování hlasovacích práv států ve Světové bance nebo o uznání separatistického státu Somaliland ve východní Africe. Druhá polovina debat bude na nepřipravené teze, jejichž znění se dozvíme hodinu před debatou a při přípravě nesmíme používat internet. Pokud většinu debat v základních kolech vyhrajeme, jako tomu bylo loni a předloni, postoupíme do vyřazovacích kol mezi dvacet nejlepších týmů. Ve finále se pak proti sobě střetnou dva nejlepší týmy z celého světa.

Ještě jednou velmi děkujeme za vaši podporu, vynasnažíme se vás nezklamat!

Naši cestu můžete sledovat na našem týmovém Instagramu.

Založení projektu

Ať se zadaří :-)

Roman Uhlir
1 000 Kč

Ať se Vám daří!

Martin Kent Kraus

Vasik je borec :-*

Petr Sutak

Drzim moc palce!

Ondřej Timčo
1 000 Kč

Šťastnou cestu ❤️

Marie Salomonová
500 Kč

Užijte si to!! 🇨🇿

Marek Svoboda
2 500 Kč

Držím Vám všechny palce👍

Kristýna Snášelová
1 000 Kč

Prosím.

Barbora Lacinová
2 000 Kč

Dobře reprezentuje 👍

Libuše Svitáková
1 000 Kč

Ať se vám daří!👍

Hana Bekárková
500 Kč