Spolek pro občanskou společnost


Pomoc Ukrajině

Obvazy pro Ukrajinu

Ukrajinskou armádu čeká nesmírně krvavý úkol při osvobozování okupovaných území. Mnoho otců už neobejme své děti, mnoha rodičům zůstane po jejich synech jen fotografie. Neúprosná válečná statistika říká, že ve válkách je třikrát více raněných než mrtvých. Zda zranění přežijí záleží někdy na maličkostech za pár korun. Třeba na tom, zda zraněný voják či jeho parťák má škrtidlo na zastavení krvácení nebo hemostatické obvazy či granule, které dokážou zastavit i silné krvácení. Možná jste dříve nechtěli přispívat na zbraně pro ukrajinské obránce, ale teď každý může přispět na záchranu životů. Už jen proto, aby po nějakém čase nemuseli v zákopech bojovat naši synové a otcové. Jakákoliv částka, kterou se rozhodnete darovat může zachránit život, protože přijde včas.

vybíráme od 23.5.2023
4 300 Kč

přispělo

7 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Hrudní krytí s chlopní Black Front Chest Seal je nepostradatelnou pomocí na bojišti. Je určené k ošetření otevřených ran hrudníku. Účinně zabrání riziku tenzního pneumotoraxu, jenž je druhou nejčastější příčinou úmrtí v boji.

 3 minuty. Pouhé tři minuty stačí, aby osoba s tepenným krvácením zemřela.  Na zástavu tepenného krvácení stačí jeden speciální tlakový obvaz za 300 Kč.


Podle aktuálních informací z ukrajinského velvyslanectví je dostatek zdravotnických potřeb (zejména obvazů) stejně důležitý jako dostatek munice. Jsou to právě různé druhy škrtidel hemostatických obvazů či granulí, které rozhodují zda zraněný voják přežije, případně jaké bude mít jeho zranění následky. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu