Centrum LIRA, z.ú.


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Podpořte spolu s námi rodiny, kterým se v okamžiku změnil život. Pojďme hledat společně cesty, jak to zvládnout.

V životě neprožíváme jen chvíle radostí, ale i starostí. Podpořte spolu s námi rodiny, kde se narodilo nebo vyrůstá dítě s postižením a ocitají se tak v těžké životní situaci. Díky Vašim příspěvkům na to rodina nezůstane sama. Může čerpat podporu odborníků, kteří ji těžkým obdobím provedou, ukáží možné cesty, kterými se mohou společně vydat.

vybíráme od 13.4.2023

Štědrost přináší radost

65 361 Kč

přispělo

30 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Většina z nás se těší, až do rodiny přijde nový život a přinese spoustu radosti a nových společných zážitků. Očekávání máme všichni stejné, přejeme si, aby dítě bylo hlavně zdravé. Bohužel se neplní všechna naše přání a tak se stane, že se narodí dítě se specifickými potřebami a rodině se tak během chvíle změní život. Ocitá se v šoku, nejistotě, zklamání, vzteku, a ptá se – co bude dál? V tyto těžké okamžiky může přijít pomoc prostřednictvím rané péče, kterou naše Centrum poskytuje. Pro rodinu tu jsou připraveni odborní pracovníci, kteří ji nenechají samotnou, provedou ji nelehkým obdobím, pomůžou se zorientovat a získat potřebné informace a tím se stabilizovat. Důležité je, že v tom rodina nemusí být sama. 

Pokud v rodině vyrůstá dítě s autismem, může čerpat i naši Sociálně aktivizační službu, která je určena pouze pro tuto cílovou skupinu. I zde se jim dostane podpory od odborných pracovníků, učí se dítěti porozumět, hledají způsob komunikace,  snaží se pochopit jeho zvláštnosti. Naší snahou je, aby v obou službách rodiče posílili své rodičovské kompetence, začlenili se do co možná nejvíce běžného života, aby děti mohly vyrůstat doma.

Pokud máte možnost, podpořte naši činnost a my tak můžeme zajistit včasnost a dostupnost služeb tak, aby se rodiny necítily samy, bez informací, bez podpory. Obě služby jsou poskytovány zdarma, ale finanční prostředky na provoz organizace si zajistit musíme. Staňte se součástí LIRY, podpořte děti s postižením a jejich rodiče v těžké životní situaci.
Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme💙

Tomáš Bernatík
1 000 Kč

Děkujeme paní Nikole Pilařové za skvělou péči. :))

Simona Hejhálková

Dobrý den, ahoj,

jmenuju se David a jsem studentem vysoké školy. Rád bych někomu finančně pomohl a na pozitivní jsem se dostal k Vám. Přestože nezasílám vysoké částky, věřím a doufám, že i takové pomůžou a někomu zpříjemní život.

Mějte se hezky,
David

David Čechtický
300 Kč

Děkujeme za Vaši organizaci.

Milánek s rodiči
25 000 Kč

Děkujeme za Vaši podporu milá LIRO, díky Vám dělá Filípek pokroky 🙏 a věříme, že se najde více dárců, držíme palce. Posíláme aspoň něco 💙E+P+E z Náchoda.

Edita Drapáková
300 Kč

💙

Iveta Kotrhonz
500 Kč

❤️❤️❤️

Jaroslava Vajsová
300 Kč

Ať se korunky kutálí :-)

Skrytá tanečnice
300 Kč

ať se daří :)

Eva Poláková
300 Kč