AdiPoint, z.ú.


Sociálně znevýhodněné skupiny Zdraví

Pomoc v oblasti závislostí, která je dostupná každému

Pomozte nám zajistit stabilní provoz Národní linky pro odvykání, která jako jediná služba v Česku pomáhá překonávat závislosti všech druhů. Linka 800 350 000 je provozována zdarma a je určena všem lidem, kteří potřebují pomoc s odvykáním nebo hledají radu ohledně závislosti svých blízkých. Vaše pomoc posílí provoz telefonické linky a umožní zkvalitnit a rozšířit poskytování služby po e-mailu nebo chatu.

vybíráme od 12.4.2023
1 600 Kč

přispěli

3 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomoc, která je dostupná každému 

Projekt Národní linka pro odvykání je provozován neziskovou organizací AdiPoint, (dříve Českou koalicí proti tabáku) a je v provozu od roku 2016. K historicky fungující Národní lince pro odvykání kouření na bezplatném čísle 800 350 000 jsme v říjnu 2018 spustili další dvě služby: Národní linku pro odvykání alkoholu a Národní linku pro odvykání hraní. Rozšířili jsme tak svoje působení z prevence užívání tabákových výrobků směrem k zajištění komplexní informativní služby v rámci častých závislostí v České republice a přejmenovali celou službu na Národní linku pro odvykání. V následujících letech jsme službu nadále rozšiřovali, a to o drogy, léky a nově též o internet a sociální sítě (netolismus). Naší snahou je zajistit občanům České republiky efektivní pomoc, která je dostupná každému. 

Telefonická linka je v provozu každý všední den od 10:00 do 18:00. Dohromady mohou být současně na pracovišti až tři konzultanti. Vzhledem k omezenému finančnímu rozpočtu, který je závislý na podpoře ze strany státu, není provoz linky v takovém rozsahu stabilně a zároveň jej není možné rozšiřovat. Rádi bychom umožnili našim klientům větší dostupnost služby prodloužením otevíracích hodin nebo zajištěním vždy tří pracovníků na směně. 
Dále bychom chtěli službu rozšířit o komunikační kanály, které umožňují klientům ještě větší diskrétnost, kdy odpadá hlasová bariéra a to o e-mailové adiktologické poradenství a chat Národní linky pro odvykání. V současné době poskytujeme e-mailové poradenství pouze jako jednorázové intervence z důvodu nedostatečných personálních kapacit. Ve spolupráci s ČVUT (České vysoké učení technické v Praze) vyvíjíme chatovou platformu, která nám umožní otevřít chat Národní linky pro odvykání. S vaší pomocí můžeme zajistit novou dostupnou službu pro občany České republiky, která bude unikátní v poskytování adiktologického poradenství. 


Národní linka pro odvykání je ve srovnání se zahraničními odvykacími linkami jedinečná pokrytím závislostí všech druhů. Připojte se k nám k jejímu dalšímu rozvoji. 

Děkujeme!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu