Skautská nadace Jaroslava Foglara


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Skautská klubovna Stará Bělá – 2. etapa

Je to již více než rok a půl, kdy rekonstruujeme naši skautskou klubovnu ve Staré Bělé. Díky štědrosti desítek drobných dárců i podpoře velkých dárců je stavba pod střechou, přátelé prosím přispějte nám, abychom mohli stavbu dokončit.

vybíráme od 11.4.2023

Klubovna Stará Bělá - 2. etapa

399 000 Kč
vybráno 89 % z 450 000 Kč

přispělo

65 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé, byl to nádherný rok, díky stovkám brigádnických hodin, financím a darům jsme postavili hrubou stavbu nové části naší klubovny, zastřešili ji, osadili okny, postavili příčky, umístili komíny a do finálního stavu vybetonovali všechny podlahy v přízemí. Dá se říct, že klubovna nám rostla před očima. Letos nás čekají práce, které z vnějšku nebudou moc vidět, „To máte…“ však to znáte z filmu Na samotě u lesa. Pro představu ale uvedu alespoň několik zásadních prací – voda, topení, elektřina, schodiště, vrata, zateplení, fasáda, terénní úpravy, malování a další. Doposud se dařilo pracovat plynule. Prosím, podpořte naše úsilí, abychom byli na podzim s pracemi hotovi a klubovna mohla začít sloužit svému účelu, tedy dětem. Díky desítkám (56) drobných dárců, jsme loni dali dohromady od října do prosince 150 tis a Skautská nadace J.F. nám přidala 70 tisíc. Letos začínáme vybírat již v dubnu a rádi bychom od drobných dárců vybrali minimálně 200 000 Kč a Skautská nadace Jaroslava Foglara by nám k tomu přispěla 100 000 Kč. Bude to významná částka, ale na dokončení budeme potřebovat více peněz, máme předjednány další peníze z farnosti, dalších nadací, firem a institucí a opět nás podpořila nadace PPF. Zcela zásadní je práce dobrovolníků. Velmi si vážíme každé brigádnické chvíle. Díky moc!



Budova klubovny je v majetku římskokatolické farnosti Stará Bělá, skauti díky rekonstrukci budou prostory dlouhodobě bezplatně používat. Farnost se na rekonstrukci významně finančně podílí a budovu bude také aktivně využívat (garáže, sklad).

Potvrzení o daru, které je možné použít pro snížení základu daně z příjmů, bude dárcům zasláno v druhé polovině ledna 2024, pokud si tuto možnost po darování zvolíte a vyplníte potřebné údaje pro potvrzení.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

🙂

Jan Ševčík
1 500 Kč

Ať dobře slouží! Nazdar ;-)

Bobo (Polárka)
500 Kč

Ať peníze slouží.

Filemon

Žehnám vám, bráchové a ségry + ;-)

Lukáš Dořičák
1 000 Kč