Trhlina z.s.


Regionální a komunitní rozvoj

Podpoř komunitní centrum Trhlina

Jsme samosprávné komunitní centrum v pražských Nuslích. Tvoříme prostor pro potkávání se, přednášky, diskuze i bezúčelné zevlování. Ačkoliv chceme společnost, ve které peníze nehrají roli, musíme platit nájem i stále dražší elektřinu. Trhlinu financujeme z vlastních kapes a z dobrovolných příspěvků, granty a dotace z principu odmítáme (nemluvě o tom, že by nám nikdo žádné nedal). Nejvíc nám pomůžeš, klidně menším, ale pravidelným darem.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Kdo jsme?
Jsme samosprávné komunitní centrum v pražských Nuslích. Tvoříme prostor pro potkávání se, přednášky, diskuze i bezúčelné zevlování. Kromě toho u nás najdete třeba:

  • Radikální knihovnu (založenou v Autonomním sociálním centru Klinika), která aktuálně čítá přes 800 titulů a pořád roste
  • Průběžně doplňovaný archiv zinů, DIY publikací a periodik, obsahující většinu toho, co v tuzemsku od devadesátých let vyšlo
  • Distro s knížkami různých sympatických nakladatelství (jmenovitě Nakladatelství AF a Neklid)
  • Několik herních konzolí s širokým výběrem retro pecek, které jste dost možná pařili*y jako malí*é
Zatím máme pravidelně otevřeno každý čtvrtek a neděli od 15:00 do 21:30. Ve čtvrtek se můžete přijít podívat na knihovnu, pokecat si nebo coworkovat na naší WiFi. V neděli se nedělá, takže hlavně hrajeme videohry. Mimo to pořádáme různé veřejné akce (přednášky, promítání, workshopy), o kterých informujeme na našich sociálních sítích a na radaru.


Proč Trhlina?
Trhlina svým názvem odkazuje na dílo filozofa Johna Hollowaye, který píše o teorii protisystémových trhlin - prostorech odmítnutí, vzpurnosti a tvoření, v nichž se lidé snaží jít v protisměru, tady a teď budovat jiný, solidárnější svět. Trhlina je naším malým příspěvkem k této snaze.

Na co peníze použijeme?
Ačkoliv chceme společnost, ve které peníze nehrají roli, musíme platit nájem i stále dražší elektřinu. Trhlinu financujeme z vlastních kapes a z dobrovolných příspěvků, granty a dotace z principu odmítáme (nemluvě o tom, že by nám nikdo žádné nedal).

Když nám po zaplacení složenek něco zbyde, beze zbytku to použijeme na zútulnění našeho malého, leč milého prostoru.


Další informace
Chcete u nás uspořádat akci, nebo se jinak zapojit? Napište nám na ahoj@trhlina.org! A nebo se u nás zastavte osobně. Budeme moc rádi.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Avanti o popolo, alla riscossa, Bandiera rossa trionferà

Martin Tremčinský
1 000 Kč

Solidarity ✊

aproposnix
1 000 Kč

Ať se daří

Pepa Vomáčka
200 Kč

gl!

Jakub Lomoz

💘

Kryštof :-)
161 Kč

na pivínka :^)

Robert Goblin
200 Kč

no gods, no masters

Lukas Rychetsky
666 Kč

Každé město potřebuje svoje Trhliny!

AN
500 Kč

161>88. ♥️

Dárce
300 Kč