Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Zvířata

Devět životů

Cílem spolku je regulovat počty bezprizorních koček v regionu a bránit tak jejich dalšímu nekontrolovanému množení organizováním a zajišťováním kastrací. Tento projekt pomůže s financováním základní zdravotní péče koček z dočasných péčí Kočičího depozita Pelhřimov než se jim podaří najít stálý a milovaný domov.

vybíráme od 27.3.2023

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar pomůže nechtěným kočičkám. Děkujeme.
4 870 Kč
vybráno 5 % z 100 000 Kč

zbývá

58 dní

přispěli

4 lidé
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Říká se, že kočka má devět životů, ale všichni ti kdo se o kočky starají bohužel vědí, že tomu tak není.

Pelhřimovské depozitum ročně pomůže zajistit kastrace cca 300 koček. V roce 2021 jich bylo rekordních 360. Někde se nám tuto činnost daří organizovat lépe, i ve spolupráci se starosty obcí, někde je to složité. Máme s touto problematikou zkušenosti, potřebné školení, vybavení a napojení na veterinární lékaře. Přesto mnohde, zvláště v menších obcích, narážíme na nepochopení a aroganci. Ale víme, že to má smysl, některé obce v regionu už se nám samy ozývají a využívají naše služby k řešení této problematiky ve svých lokalitách.
Přesto jsou stále jedinci, kteří kastrace ignorují, koťat i odrostlých koček se zbavují a ty pak nacházejí pomoc a záchranu u nás. Včetně nezbytné veterinární péče.

Hana Pípalová a Lucie Vopálenská, zodpovědné za tento projekt, vysvětlují, jak to chodí: "Kočičí depozitum Pelhřimov funguje při útulku Mikeš HB již pátým rokem. Všechny kočky, o které se staráme, jsou z regionu Pelhřimova, Humpolce, Kamenice nad Lipou a přilehlých obcí. Spolek tvoří několik dobrovolnic, jenž kromě jiného organizují tzv. dočasnou péči u dalších dobrovolníků, kteří poskytnou zázemí a každodenní péči kočkám ve svém domově a spolek pro ně zajišťuje veterinární péči.

Dočasných péčí spadajících pod depozitum Pelhřimov je v tento okamžik šest a je v nich umístěno 35 koček. To se neustále mění. Nejhorší situace bývá na jaře, kdy se rodí první vlna nechtěných koťat a v této době býváme zavaleni žádostmi o pomoc z řad veřejnosti. Vzhledem k poměrně teplým zimám pak není výjimkou, že má nekastrovaná kočka koťata i třikrát ročně. Druhá  vlna pak přichází 
koncem léta a třetí koncem podzimu. V našich podmínkách mírných zim se koťata rodí i v měsících zimních. Proto i letos předpokládáme mnoho jedinců, kteří budou naši pomoc potřebovat.

Těm  průběžně hledáme nové domovy a místo nich přijímáme do dočasné péče kočky nové, které byly nalezené, vyhozené, maličká koťata, kterých se lidé nevhodným způsobem zbavují (popelnice, příkopy,...), kočky zraněné a podobně. 
Kromě akutních ošetření je našim cílem základní preventivní veterinární péče, kterou by měla každá kočka absolvovat, než odejde do nového domova.
Takto ošetřená kočka má potom lepší šanci na dlouhý a spokojený život. Do tohoto základu patří také kastrace, ale kastrace financujeme jiným způsobem."

Váš dar pomůže zachránit mnoho kočičích životů. Děkujeme Vám.
https://www.facebook.com/search/top?q=kočič%C3%AD%20depozitum%20pe
Koťátko Tara, nalezené s obličejem i tělíčkem prožraným červy. Dnes zdravá a v milujícím domově:



Starší toulavý kocourek Píňa, nelezen ve špatném stavu, dnes umístěn v milujícím domově:

Jedno z míst domácí dočasné péče Kočičího depozita Pelhřimova návštěva ředitele fondu v něm:

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu