Nadační fond pro Pelhřimovsko, nadační fond


Děti, mládež, rodina

RC Krteček - vybavení a Montessori aktivity

Pomozte rodinnému centru Krteček pořídit nejnutnější vybavení pro nové působiště spolku (pomůcky a hračky pro rozvoj dětí). Nově zde budou realizovat také Montessori dopolední aktivity pro děti 1-4 roky.

vybíráme od 25.3.2023

Buďte štědří pro dobrou věc.

Váš dar podpoří aktivní komunitu maminek a rodičů v Pelhřimově a okolí. Děkujeme.
10 898 Kč
vybráno 23 % z 47 621 Kč

zbývá

67 dní

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Projekt rodinného centra je zaměřen na rodiče - především maminky, ale také otce s dětmi i prarodiče s malými dětmi 1-4 roky.

Paní Zuzana Havlová vysvětluje : "Abychom mohli realizovat aktivity, kterou budou pro rodiče s dětmi takto přínosné, rády bychom vybavily rodinné centrum pomůckami, které nám k tomu napomůžou, jedná se o dřevěné prvky, pomůcky, organizéry. Součástí projektu je také čtyřměsíční program s lektorkou montessori, která bude průvodcem dětí i rodičů právě v používání pomůcek pro rozvoj dětí. Vybavení bude především dřevěné v jemných barvách, aby byl prostor pro dětskou fantazii.
Cítíme jako velmi významné, klíčové, že u nás:
  1. -  vznikne inspirativní prostředí pro rozvoj dětí s rodiči

  2. -  vznikne prostředí pro rozvoj rodičovských kompetencí

  3. -  děti budou moci vyzkoušet nové pomůcky, které budou sloužit více rodinám - budou sdílené

  4. -  dětem budou nabídnuty aktivity, které doma nejsou tolik dostupné (z pohledu praktičnosti, úklidu, potřebného dohledu-průvodce..)

  5. -  lektorský Montessori program přinese možnost rozvoje pro děti (1x týdně kapacita 7 dětí) a motivaci a inspiraci aktivit pro rodiče

  6. -  celý projekt povede rodiče k tomu věnovat svým dětem pozornost

  7. -  rodiče budou mít možnost individuálně konzultovat s lektorkou, řešit individuální přístup k dítěti

  8. -  rodiče budou mít prostor/čas pro sebe a dítě a budou si moci na vlastní kůži vyzkoušet konkrétní činnosti a jejich smysl v rozvoji dítěte

Díky vybavení a nabídce rozvojových aktivit chceme vytvořit odpočinkové a zároveň inspirativní prostředí pro rozvoj smyslů a dovedností. Rodiče i děti by se zde měli vzájemně obohacovat a tolerovat."

Spolek Rodinné centrum Krteček funguje od roku 1999. Obsahem a cílem práce maminek, které spolek provozují  je  především podporovat rodiče ve výchově malých dětí, poskytovat zázemí rodičům (nakrmení, nakojení, přebalení), podporovat je k aktivnímu a smysluplnému trávení volného času, působit preventivně co se týče negativních vlivů v rodině a rozvíjet rodičovské kompetence.

Děkujeme za Váš dar.
https://www.facebook.com/rcpelhrimov

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Podpora dětských aktivit, alespoň symbolická, s Montessori systémem máme v rodině zkušenosti.

Martin Točík

Protože děti jsou naše budoucnost a protože i pro své dcery chci hezké prostředí, díky holky za to co děláte, moc si toho vážíme! Chábovi

Michaela Chábová