Městské kulturní středisko Červený Kostelec


Kultura, umění a historie

Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec IOV

Již 68 let Vás bavíme a zachováváme místní tradice. Přivážíme folklorní soubory z různých koutů celého světa a alespoň na pár dnů se naše město stává středem folklorního světa, světem barev, tance, zpěvu a různorodých tradic z celého světa. Program tvoříme tak, abychom dokázali vykouzlit úsměv všem generacím. Chceme a dokážeme i pomáhat – s vystoupením tradičně zajíždíme do okolních domovů pro seniory a každoročně pomáháme sázet nové stromy pro budoucí generace. Nyní jsme v situaci, kdy i náš festival potřebuje pomoc… Pomůžete prosím? Moc děkujeme!

vybíráme od 22.3.2023

Podpořte prosím Mezinárodní folklorní festival Červený Kostelec IOV.

Podpořte nás jakoukoliv částkou. Na základě Vaší žádosti Vám bude vystaveno potvrzení o darované částce a u darů nad 5 000,- Kč rádi uvedeme jméno dárce na dohodnutých propagačních materiálech. Pokud si přejete být uvedeni, sdělte nám prosím tuto skutečnost v poznámce. Moc Vám děkujeme!
10 500 Kč

přispělo

9 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Mezinárodní folklorní festival v Červeném Kostelci je nejvýznamnější akcí tohoto druhu v našem kraji a jedním z nejstarších festivalů v České republice. Díky kvalitnímu obsazení zahraničními soubory, které ve svých zemích představují folklorní špičku se zařadil mezi nejvýznamnější festivaly v Evropě a byl oceněn zařazením mezi hlavní festivaly pořádané pod patronací Mezinárodní organizace lidového umění I. O. V., patřící statutem B do UNESCA.
 
Díky festivalu jste mohli spatřit tradice až z dalekých Velikonočních ostrovů, Argentiny, Japonska, kmene Maurů a další desítky národností. Samozřejmě nezapomínáme ani na vlastní “kořeny“ a každoročně rádi ctíme místní tradice a zvyky. 
Do našeho města přinášíme i ojedinělé spojení české hudební scény, jako např. Richarda Krajča, skupinu Buty s místní cimbálovkou, Tomáše Kluse s Police Symphony Orchestra, a pro letošní ročník to bude unikátní spojení Janka Ledeckého s Královéhradeckou filharmonií a Ivanem hlasem.   
 
Festival dlouhodobě podporuje město Červený Kostelec, Královéhradecký kraj či Státní fond kultury. Bez pomoci zejména místních firem, podnikatelů či jednotlivců by však nemohl existovat. A právě podpora jednotlivců a firem je pro nás klíčová. I festival se musí poprat s výrazně rostoucími náklady na stravu, dopravu či ubytování folklorních souborů. A v tuto chvíli rozhoduje každá koruna o velikosti a kvalitě programu následujícího ročníku Mezinárodního folklorního festivalu v Červeném Kostelci. Pomůžete nám?
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Jsme velmi nadšení, že můžeme pomoci a podpořit tento festival. A moc rádi se vždy každý rok zúčastníme. Mezinárodní spolupráce má obrovský smysl. A díky tomu můžeme poznat skvělé lidi od kterých se můžeme obohatit. Děkujeme moc.

Ladislav Kubeček
1 000 Kč

Ať se podaří...

Dárce
200 Kč