Jako doma - Homelike, o.p.s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Otevřete s námi veganské lahůdkářství, které zaměstná ženy bez domova

Souběh krizí nás přinutil uzavřít současné působiště projektu Kuchařky bez domova. Pomozte nám přestěhovat se na nové, frekventovanější místo! Společně dáme práci nejohroženějším ženám a Praze veganské lahůdkářství, o kterém dlouho sní. Ať žijí chlebíčky!

vybíráme od 20.3.2023
303 612 Kč
vybráno 58 % z 520 000 Kč

přispělo

234 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Kuchařky bez domova jsou projekt organizace Jako doma – Homelike, o.p.s., která už přes 10 let pomáhá ženám bez domova, aby jim na světě bylo lépe. Kuchařky bez domova umožňují ohroženým ženám získat pracovní zkušenosti, zaplatit ubytovnu či sociální byt, dostat se z dluhů, uzdravit duši, dát si život do pořádku a překonat předsudky okolí.

Od roku 2017 provozujeme sociální bistro na adrese Brožíkova 6. Za tu dobu v něm našlo útočiště několik desítek žen s neradostnými životními zkušenostmi, které by si jen stěží hledaly práci jinde. Loni na podzim jsme ale bistro musely uzavřít. Postcovidová situace, inflace, válečná i energetická krize způsobily, že se jeho provoz přestal vyplácet.

Prostory i nadále využíváme jako základnu pro naše veganské cateringy díky kterým můžeme dále Kuchařkám poskytovat práci. Poslední půl rok jsme zasvětily velkému plánování a sestavily jsme podnikatelský plán. Usilovně hledáme vhodné místo, kde pro vás chceme otevřít teprve druhé veganské lahůdkářství v Praze! 


Vybrané prostředky využijeme na pořízení nového kávovaru, vitríny, drobného vybavení a na mzdy provozního týmu a Kuchařek po dobu stěhování. A až lahůdkářství otevřeme, uspořádáme pro vás legendární otvíračku s chlebíčky, saláty a dalšími veganskými specialitami podle našich Kuchařek, které už teď testujeme a na které se vám budou sbíhat sliny!  

Ať žijí chlebíčky od našich superhrdinek Kuchařek bez domova! Děkujeme.


Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Držím palce, ať se to podaří <3

Karolína Rathousová

kuchařky bez domova jsou mega důležité! držím moc palce, posílám sílu a světlo na cestu!

vegan powerzzzzzz A.

:---------)
2 000 Kč

❤️

Klára Gillernová
500 Kč

15 dkg pařížáku!

Stanislav Holiš
15 000 Kč

Fandím!

Tony
500 Kč

Já si sám vždycky přesdstavoval, že bych si otevřel lahůdkářstí tohohle ražení, takže mám radost, že se do toho pouštíte.

Josef Řídký

Skvělý nápad jak pomoci lidem i zvířatům. Přeju hodně štěstí!

Zuzana Křivohlavá
2 000 Kč

Vice vasich lahudkarstvi a mene kebabů!!!!!!!!!!!

Katerina Pita Mendes
1 000 Kč

Přestěhujte se pls na Anděl 🙏❤️

Lojza Rohlík

Přeju hodně štěstí, radosti, lásky a úspěchů a budu se těšit na cruelty free chlebíčky 🍀go vegan🙏🏻

Ondřej Souček
500 Kč