Solapomaha, z. s.


Sociálně znevýhodněné skupiny

Pomáhej tam, kde i vložka může být luxus

Jsme spolek Sola pomáhá a každý měsíc zajišťujeme skrze relevantní organizace menstruační potřeby pro ženy v nouzi. Je pro nás důležité, aby ženy neztrácely důstojnost po čas menstruace, jen proto, že nemají dostatek finančních prostředků. Každý měsíc, tak zajišťujeme balíčky na které se ženy mohou spolehnout. V Praze, Plzni, Brně i Ostravě.

vybíráme od 24.3.2023

Pomůžu tam, kde i vložka může být luxus

Darovat důstojnost je krásná věc. Adoptujte si za symbolických 100,- hygienický balíček (nebo třeba pět) a zajistěte důstojnou menstruaci ženě, pro kterou i vložka může být luxus. Děkujeme, že s námi bojujete proti menstruační chudobě.🩸
201 816 Kč

přispělo

252 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Pomáhej tam, kde i vložka může být luxus


Víme, jaké to je dostat menstruaci a nemít u sebe vložku. Chceme, aby tomuto nemusely čelit ženy, které jsou v těžkých životních podmínkách. Už druhým rokem zajišťujeme vložky, tampóny a čisté kalhotky všude tam, kde je hluboko do kapsy. Pomáhejte s námi!

POMOC PRAVIDELNÁ JAKO PERIODA

Snažíme se být organizacím a ženám dobrým parťákem. Balíčky distribuujeme každý poslední týden v měsíci. U menstruačních potřeb je důležité, aby pomoc nebyla jednorázová, ale kontinuální, aby ženy věděly, že si pro balíček mohou každý měsíc přijít a organizace zase věděly, že jim je každý měsíc dodáme. I proto si velmi ceníme pravidelných příspěvků, které nám umožňují plánovat. Jednorázové příspěvky si většinou rozpočítáváme na delší časové období.
Počty balíčků a nabírání nových organizací děláme kontinuálně, vždy když víme, že jsme schopni zajistit pomoc pravidelně po následující měsíce.

KOMU POMÁHÁME?

Své aktivity zaměřujeme na ženy ohrožené chudobou.
Ženy bez domova, které mají velmi limitovaný přístup k hygieně a skrze partnerské organizace jim distribuujeme balíčky s menstruačními potřebami.
Matky samoživitelky nebo rodiny v hmotné nouzi, kde zajištění menstruačních potřeb může být velkou úlevou pro rodinný rozpočet a snížit tak každodenní stres z napjatého rozpočtu.




CO OBSAHUJE BALÍČEK?

Každá organizace si svůj balíček sestavuje dle potřeb jejich žen. Od jednoduchých balíčků ve kterých jsou jen vlhčené ubrousky a vložky, po balíčky ve kterých najdete i sprcháč a holítko.
Prioritou je pro nás maximální efektivita a užitečnost. Věříme, že každá žena, nehledě na svůj status, má možnost si zvolit to, co jí vyhovuje.
Zaměřujeme se primárně na jednorázové menstruační potřeby, protože jsou cílovou skupinou nejžádanější a jsou pro ni nejpraktičtější.





ZJISTĚTE O NÁS JEŠTĚ VÍC!

Jsme parta kamarádek a kamarádů, co sdílí chuť pomáhat s ostatními a rozhodli se využít svůj čas, a hlas, a věnovat je tam, kde věří, že je to třeba. Jste to ale taky vy všichni, kdo nejste lhostejní. SOLA vznikla čistě jako solidarita se ženami, co mají těžký život a hluboko do kapsy. Nejde nám o nic velkého. Jen o úplně obyčejnou lidskou pomoc a laskavost.
Anička a Lu dokonce získali za projekt Sola pomáhá cenu Laskavec, koukněte na video.





solapomaha.cz / Instagram / Rozhovor v Novém Prostoru




Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (1)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkujeme moc, že pravidelně a dlouhodobě podporujete náš boj proti menstruační chudobě.

Společně jsme v roce 2023 rozdělili mezi ženy přes 51.000 kusů hygienických potřeb.
Rozdali jsme více než 1.500 menstruačních balíčků.
35 rodinám jsme zajistili možnost využívat kalíšky nebo menstruační kalhotky.
100 rodinám jsme zajistili menstruační potřeby na celý rok a ulevili jejich rodinému rozpočtu.
Z Prahy jsme se rozšířili do Plzně, Ostravy a Ústeckého kraje.

A to vše díky lidem jako jste vy, kteří nezůstávají lhostejní a SOlidarita a LAskavost jsou soušástí jejich DNA.

Založení projektu

♥️

Roxana Kubovská
100 Kč

Buďte zdravé a nenechte se znechutit necitlivymi lidmi

Barbora Šťepánová
500 Kč

❤️

Kateřina Šandová
500 Kč

❤️

Barbora Stárek
500 Kč

💖

Solapomaha, z. s.

Držim palce! ✊️

Karel Hirsch
1 000 Kč

Tak snad se to dostane i k nám na Moravu 😉

Jitka Dvořáková
300 Kč

Děkujeme, s roční zásobou se dostáváme do Brna, kde skrze Vesnu získá 50 rodin menstruační potřeby na rok a od roku 2024 budou i v našem kalíškovém programu. Pak jsou naše balíčky u FNB v Ostravě a v azylu OPU v Ostravě.
Pokud ale máte nějaký tip, kde bychom byli potřeba, dejte určitě vědět

Solapomaha, z. s.

Dobré skutky nejen o Vánocích...

Pavla Kvasnička

Děkujeme a souhlasíme ;)

Solapomaha, z. s.

Držím vám pěsti!

Andrea Švubová
500 Kč

Děkujeme 🙌 s tak skvělou podporou toho zvládneme hodně!

Solapomaha, z. s.

Moc Vám fandím, to co děláte má velký smysl, doufám, že se Vám podaří zlepšit podmínky pro co nejvíce žen. Díky holky jste hrdinky :-)

Petra Lišková
100 Kč

V čase předvánočním alespoň troškou přispět k pohodlnější menstruaci dívek a žen, to má přeci smysl 😊 děkuji, že pomáháte….

Dárce
1 000 Kč

Jste skvělá, my děkujeme Vám, že myslíte na důstojnost a pohodlí ostatních žen. Věříme tomu, že naší zbraní je solidarita 🩸🖤

Solapomaha, z. s.