Nadační fond Nezávislosti Deníku Referendum (zkratka NF NDR)


Protikorupční aktivity Životní prostředí

#BečvaNevyšumí

Téma otravy řeky Bečvy, jedné z největších ekologických katastrof v českých dějinách, při níž zahynulo na osmdesát tisíc ryb, je jednou z nejdůležitějších investigací Deníku Referendum. Reportéři Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá případ sledují od počátku a přinesli v něm řadu nových zjištění. Nyní pokrývají soudní proces se svévolně obviněnou firmou Energoaqua a zpracovávají poznatky, které během něj vycházejí najevo. Podpořte naši další práci!

Jen s vaší podporou #BečvaNevyšumí

Téma otravy řeky Bečvy, jedné z největších ekologických katastrof v českých dějinách, při níž zahynulo na osmdesát tisíc ryb, je jednou z nejdůležitějších investigací Deníku Referendum. Reportéři Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá případ sledují od počátku a přinesli v něm řadu nových zjištění, které poukazují na závažné selhání veřejných orgánů. Podporou naší práce můžete i vy pomoci tomu, že #BečvaNevyšumí. Děkujeme za každou podporu.
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Kauzu od počátku provází množství pochybností, které poukazují na závažné selhání veřejných orgánů, od Policie ČR, přes Českou inspekci životního prostředí, až po státního zástupce. Proto se od ledna 2023 koná u okresního soudu ve Vsetíně s rožnovskou firmou Energoaqua proces, ačkoli dle řady důkazů, z nichž mnohé jsme přinesli v Deníku Referendum, tragédii způsobit nemohla.
 
Soudní líčení je však přínosné v tom, že vycházejí najevo další a další okolnosti zpackaného vyšetřování a s tím se znovu posiluje naděje, že by nakonec celá pravda mohla vyjít na světlo. Reportéři Deníku Referendum Jakub Patočka a Zuzana Vlasatá případ sledují od počátku a přinesli v něm řadu nových zjištění. Nepřestávají nadále sledovat vývoj v kauze a také se pravidelně účastní soudních jednání, o jejichž průběhu informují na webu Deníku Referendum. Práce je časově i finačně velmi náročná. Váš dar nám ji pomůže financovat a dotáhnout do konce.

Podporou naší práce můžete i vy pomoci tomu, že #BečvaNevyšumí.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

#Becvanevysumi

Dárce

Díky!

Jarmila Bíšková
1 000 Kč

Držím palce pravdě, spravedlnosti a životu :)

Kateřina Kellerová
1 500 Kč

plně podporuji, aby se vše správně vyšetřilo, je jasné, že ti co to měli vyšetřit byli poplatné tehdejší vládě

Ivana Křížková
200 Kč

Dík za odvahu i trpělivost a poctivou novinařinu především.

Robert Waschka
500 Kč

Nevzdávejte to!

Lubomír Červenka
500 Kč

Velké díky za Vaši práci.

Jitka Štefanová
500 Kč

Příspěvek na odhalení korupce, která znehodnotila vyšetřování případu a odhalení skutečného viníka.

Jaroslav Svoboda

Pohlídejme si, prosím, paní spudkyni a její blízké, jestli náhodou nově nezačnou jezdit v meďáčcích..

Nikol Vypior
250 Kč

Věřím Vám, že to tak nenecháte a Vaše usilí pomůže odkrýt pravdu.

Zdena Gemperlová
1 000 Kč