tYhle, z.s.


Kultura, umění a historie

Setkání klaunů a aktivistů. Podpořme mezinárodní performativní a aktivistický projekt N.A.Toˇ - "Nose Assembly for Tomorrowˇ"!

N.A.Toˇ je čtyřdenní série dílen, seminářů, přednášek a veřejného happeningu v Brně (26. 3.) pod vedením mezinárodních lektorů pro umělce a aktivisty. Vybrané semináře a dílny o klaunství a aktivismu budou přístupné široké veřejnosti.

vybíráme od 28.2.2023
Děkujeme!
13 404 Kč
vybráno 28 % z 48 000 Kč

přispělo

20 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
N.A.Toˇ navazuje na projekt Atlas, v rámci kterého performer Florent Golfier jako klaun Atlas nabízel návštěvníkům svých vedených procházek, aby si nasadili nos a tím se staličleny „Nose Assembly for Tomorrow“ - (Shromážděním nosů pro budoucnost). 
Projekt N.A.Toˇ je tak přiležitostí pozvat k dílu více lidi, otevřít se dalším zájemcům a uspořádat vícedenní setkání klaunů a aktivistů.


📆 Kdy se to stane a co je náplní projektu?
První setkání N.A.Toˇ 1 se bude konat od 23. do 26. března v Brně, hostitelem je Terén - Pole performativního umění. Program se skládá ze čtyřdenního soustředění, během kterého se uskuteční dva semináře, tři workshopy a intervence ve veřejném prostoru v podobě happeningu v ulicích Brna.

🥁 Podrobněji se bude jednat o:
- workshop Rhythms of Resistance (RoR), který je otevřený pro veřejnost a který povedou členové RoR z Vídně
- klaunský workshop ve veřejném prostoru, který povede profesor JAMU Pierre Nadaud
- klaunsko-aktivistický workshop pod vedením klauna Atlase (Florent Golfier) a klauna Röschti (Lauritz Mori, Švýcarsko), inspirovaný CIRCA - Clandestine Insurgent Rebel Clown Army (Tajná povstalecká klaunská armáda). 
- aktivistický workshop vedený členy skupiny Limity jsme my!
 (https://limityjsmemy.cz/)
- vhled do vývoje aktivistických komunit, jako jsou RoR a CIRCA - otevřený veřejnosti
- otevřený panel, na kterém účastníci sdílejí své vize, zkušenosti a znalosti, také veřejně přístupný
- plenární zasedání, která povedou členové skupiny Theater of the Oppressed (Resilient Revolt) z Vídně a Jakub a Barbora Liškovi, redaktoři českého časopisu CEDIT (https://www.ced-brno.cz/en/cedit/).

🍀 Financování projektu a na co ještě sháníme prostředky?
Projekt N.A.Toˇ je financován ze zdrojů Národního plánu obnovy a celoroční činnosti spolku tYhle (město Praha, město Brno).

Jsme za tuto podporu moc vděční,ale kromě výše popsaných aktivit se snažíme pokrýt další náklady pro našich dvacet účastníků. Vyhýbáme se účastnickému poplatku, abychom umožnili účast všem bez ohledu na jejich finanční situaci. Na toto potřebujeme vaši pomoc!

Vaším darem chceme pokrýt:

🛌 ubytování pro zahraniční účastníky a lektory - přes dvacet lidí na čtyři dny v Brně. Někteří účastníci potřebují samostatné ubytování - rodiny s dětmi nebo kojící
🥗  jídlo pro všechny účastníky projektu, kterých není málo - k tomu nám pomůže catering Tři Ocásci (
https://triocasci.cz/ ) v Brně, který je #fairtrade #bio #local #seasonal #vegan #hateFree, což je to součástí naší filozofie a Good Karma Catering (https://www.goodkarma.cz/ ) v Brně.

🫐 Kdo jsme?
Jsme organická skupina mezinárodních umělců, kteří pod uměleckým sdružením tYhle vytvářejí projekt N.A.Toˇ. tYhle je platforma pro vyjádření prostřednictvím performance, tance, fyzického divadla a vizuálního umění. Jsou to umělci, kteří sdílejí podobný pohled na současné umění: je třeba experimentovat a překonávat hranice. 

Vašeho příspěvku si nesmírně vážíme!
Máte naše velké DÍKY!

Florent Golfier, Laura Brechmann, Jakub Liška, Barbora Liška, Ondřej Holba a Roman Zmrzlý.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

:-)

Lucie Kocourková

Fandím! Držím pálce!

Aude Martin

Bravo !

Sylvie Humez

Chybí nám pořádná tragédie!

Vít Sedláček
1 200 Kč

Let's put your head in the cie's trash can, it's full of lobbies, dirty money and manipulation!

Félicien Golfier