PETRKLÍČ, o.p.s. azylový dům pro ženy a matky s dětmi


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Klíč k bezpečí

Zajištění ubytování v azylovém domě pro maminku a její dítě, kteří se nachází z různých příčin v nouzi, potřebují bezpečné místo, na jehož úhradu aktuálně nemají dostatečné prostředky.

vybíráme od 9.3.2023

Klíč k bezpečí

Podpořte pobyt maminky a jejího dítěte
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Za posledních 5 let využilo naši službu 120 žen a 224 dětí, a to nejčastěji z důvodu ztráty nebo nevyhovujícího bydlení, kvůli domácímu násilí, či oprávněných zájmů dítěte za součinnosti orgánu sociálně-právní ochrany dětí. Těmto ženám a jejich ratolestem zprostředkováváme nejenom ubytování v podobě samostatné bytové jednotky, která je plně vybavena společně s kuchyňkou a sociálním zařízením, ale i odbornou pomoc v řešení jejich často komplikované životní etapy. Spolupracujeme na vytyčených cílech, které si ženy/matky během pobytu stanovují. Setkáváme se s motivovanými, ale i nemotivovanými ženami (nechtějí řešit svou situaci), s ženami schopnými si vše potřebné zařídit a vyřídit, postarat se o domácnost a děti, ale řešící náhlou životní krizi. Také pracujeme s matkami se sníženými schopnosti ve vedení domácnosti, v péči o své děti, v hospodaření s financemi. S některými se setkáváme opakovaně, ale stále nabízíme možnost začít jinak!
 


Rádi bychom touto formou pomohli těm maminkám s dětmi, které se odhodlaly požádat o pomoc, rozhodly se pracovat na svojí situaci a zajistili jim kromě odborné pomoci, střechu nad hlavou, i klidnější začátek v našem azylovém domě. 


  •          Za 210 korun zajistíte mamince a jejímu dítěti ubytování na 1 den v azylovém domě
  •          630 korun podpoří 3denní pobyt maminky a jejího dítěte v azylovém domě
  •          Za 1050 korun umožníte ubytování na 5 dní mamince s jejím dítětem v azylovém domě
  •          1470 korun pomůže s úhradou 7denního nájemného mamince a jejímu dítěti
  •          Za 2940 korun pokryjete 14denní pobyt maminky a jejího dítěte v azylovém domě

S matkami je uzavírána první smlouva na 14 dní. Během této doby se seznamují se službou, pravidly, formou spolupráce, přemýšlejí nad dalšími kroky. S ohledem na důvod, kvůli kterému opustily dosavadní bydliště, či dobu (např. konec měsíce), často nejsou schopny částečně nebo úplně zaplatit prvních 14 dní pobytu. Azylový dům není sociální službou nízkoprahovou (bezpoplatkovou), i když se to mnohým na první pohled může zdát. Pobyt je plně hrazen ze strany matek/žen. Aktuálně samotná žena/těhotná žena zaplatí za 1 den 150 Kč, matka 120 Kč a každé dítě 90 Kč na den. Cena je včetně energií, vody a dalších služeb a nenavyšuje se. Pokud maminka spolupracuje, má jasné cíle, uhradila 14denní pobyt, prodlužuje se jí smlouva. 

Setkáváme se s tím, že maminky často nemají dostatek financí. Tuto patovou situaci řeší půjčkami od rodiny, známých, sociálními dávkami atd. I v takovýchto případech se snažíme maminkám vyjít vstříc, počkat s platbou, pokud je přislíbena. V případě výpůjček se pak dostávají do koloběhu, kdy musí další měsíc finance opět vracet.

Dává nám smysl podpořit pobyt těchto maminek s dětmi při začátku, popř. během pobytu alespoň částečně, abychom neprohlubovali jejich zadluženost a nezvyšovali jejich závislost na systému sociálních dávek. 

Děkujeme, že dáváte šanci společně s námi maminkám a jejich dětem začít jinak, znovu a třeba i lépe.

PETRKLÍČ, azylový dům pro ženy a matky s dětmi je obecně prospěšná společnost, jejímž zřizovatelem je město Uherské Hradiště. Provoz byl zahájen dne 1.7.2006. Vznikl s cílem poskytovat matkám s nezaopatřenými dětmi a samotným ženám krátkodobé ubytování v bezpečném a klidném prostředí, podporovat je ve zlepšení či udržení jejich životní situace na stávající úrovni. Více o naší organizaci https://www.petrklicuh.cz/   

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu