ENDO Talks CZ, z.s.


Osvěta a poskytování informací Zdraví

Za Zdravé Dělohy

Endometrióza je nemoc, kterou trpí 1 z 10 žen. Nemoc ale nejde vidět a ženy, které trpí paralyzujícími bolestmi, nejsou slyšet. Není v pořádku NEMOCt vstát z postele a běžně fungovat. Doba diagnózy endometriózy trvá v průměru 7 až 10let. Pojďme tento stav společně změnit a otevřít téma, které se týká 190 milionů žen na celém světě a odhadem téměř 250 tisíc žen v ČR.

vybíráme od 22.2.2023

Za Zdravé Dělohy

Chcete, aby bylo v České republice více center specializujících se na endometriózu a tím se zkrátila doba diagnostiky? Chcete, aby byla endometrióza uznána jako závažné onemocnění a aby proběhla reforma úhradového systému léčby? Chcete, aby se zlepšila prevence a povědomí o tomto onemocnění? Chcete, aby se přestala bagatelizovat bolestivá menstruace? MY TO CHCEME TAKY! PODPOŘTE NÁS!
47 855 Kč

přispělo

43 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
 


ENDOMETRIÓZA postihuje každou desátou ženu. Příčiny této nemoci zatím nejsou známé. Jedná se o 2. nejčastější gynekologické onemocnění. Diagnostika může trvat až 10 let. 40% žen s endometriózou řeší neplodnost. Okolí ženám jejich bolesti často nevěří, což vede k pocitu izolace a může končit depresí. V ČR kriticky chybí mezioborová centra pro léčbu endometriózy a je třeba reformovat úhradový systém péče spojené s touto nemocí. Příběhy žen jsou plné bolesti, strachu a beznaděje. Co příběh to jiný projev endometriózy i jiný způsob léčby. Mluvíme o záhadné nemoci která silně invalidizuje ženy převážně v oblasti pánevního dna a zásadně snižuje kvalitu života.



Buďme iniciátory změny! Ženy s endometriózou musí být slyšet!
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Moc si vážím vaší práce! Děkuji! <3

Jarmila

Za větší povědomí 💛

Lucie Plechatá
100 Kč

Moc díky za to, co děláte. Endotalks mi pomohly po mimoděložním těhotenství nejenom k diagnóze, ale i k tomu, abych o tématu dokázala mluvit - zatím alespoň v mém nejbližším okolí.

Pája
500 Kč

Naděje, vzájemné pochopení, pokora ke zdraví, životu:-):-):-)

Jiřina Kmecová
500 Kč

Jste super, díky!

Dárce
300 Kč

Děláte skvělou věc ♥️

Dárce
2 000 Kč

.

Dárce