Popmuseum, z.s.


Kultura, umění a historie

Popmuseum Stage - koncerty jinak

Na komorním pódiu v prostoru expozice natáčíme akustická a poloakustická vystoupení vybraných skupin, více i méně známých, napříč všemi žánry. Muzikanti svým fanouškům představí svůj krátký, speciálně upravený set tak, aby odpovídal našemu malému, technicky omezenému prostoru. V tuto chvíli je na YouTube Popmusea zveřejněno osm videí.

Pomožte nám natočit nové díly

Nesmírně si vážíme jakékoliv podpory a děkujeme za ni! V případě zájmu vás rádi pozveme na natáčení.
19 044 Kč
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pro youtubový kanál Popmuseum Stage natáčíme záznamy živých koncertů přímo z naší expozice. Od jiných hudebních videí se liší tím, že díky stísněnému prostředí expozice Popmusea je zapotřebí skladby přearanžovat.  Může se stát, že počet muzikantů bude omezen, stejně tak může být žádoucí upravit použití nástrojů.  Ze známých skladeb se díky akustické, nebo poloakustické verzi, rázem stanou věci nové, byť jsou dobře povědomé. Přinášíme hudební zážitek, který přivádí k přemýšlení o tom “co je jinak”.
 


V tuto chvíli máme natočených osm videí. Na jednom z nich vystoupili garážoví Kill The Dandies, kteří namísto elektrické kytary odehráli set naprosto neobvykle-se španělkou a namísto hlasitého zpěvu v jedné skladbě téměř šeptají. Vladimír Merta předvedl průřez mezi jeho (často i méně často) používanými nástroji. Zahrál například na saxofon.


Máme v plánu natočit videa např. s Tata bojs, Václavem Havelkou, ten by mohl postupně představit všechny své projekty, pozveme Rány těla, Načevu, Nauzeu Orchestra, Holy Fandu, Muchu, Lazer Vikinga, Kalle, Arletu a další.


Vaše příspěvky budou použity na natáčení a postprodukci dalších tří dílů, včetně příspěvku pro kapely. Pokud můžete, přispějte libovolnou částkou. Rádi vás na oplátku pozveme na natáčení.

https://www.youtube.com/@popmuseumstage3470/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať se to líbí ostatním jako mě!

Aleš Opekar
5 000 Kč