Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové


Lidé s postižením Senioři

Dárek pro Olgu

Letos si připomínáme nedožité 90. narozeniny Olgy Havlové. Prosím, přispějte na sbírku znevýhodněným lidem a pomozte nám pokračovat v odkazu Olgy Havlové. Společně pomůžeme seniorům, dlouhodobě nemocným, lidem se zdravotním či sociálním znevýhodněním.

vybíráme od 13.3.2023

Dárek pro Olgu - každých 15.000,- korun představuje pomoc jedné konkrétní znevýhodněné rodině či jednotlivci

Společně pomůžeme seniorům, dlouhodobě nemocným, lidem se zdravotním nebo sociálním znevýhodněním.
863 700 Kč
vybráno 96 % z 900 000 Kč

přispělo

497 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Olga Havlová, zakladatelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, se vždy snažila pomáhat lidem nemocným, opuštěným, žijícím v nedůstojných podmínkách. Letos by oslavila své 90. narozeniny. Při této příležitosti jsme uspořádali sbírku, díky které chceme vybrat symbolických 900 000 korun na pomoc znevýhodněným lidem. Úspěšné dosažení cílové částky a následné rozdělení mezi potřebné by bylo pro Olgu tím nejlepším narozeninovým dárkem. 


Sbírka je součástí celostátní kampaně Olga je tu s námi, která připomíná významné výročí Olgy Havlové. V průběhu celého roku si připomínáme odkaz paní Olgy na mnoha akcích po celé České republice. V březnu zazněla na slavnostním benefičním koncertě premiéra Písně pro Olgu, kterou k poctě Olgy Havlové složila Aneta Langerová. Tuto píseň v podání místních sborů slýcháme během celého roku na desítkách setkání u Stromů Olgy Havlové. V den výročí narození paní Olgy 11. července 2023 sloužil Václav Malý mši svatou v Týnském chrámu. V průběhu celého roku jsou k vidění výstavy fotografií „Olga Havlová a Výbor dobré vůle“ po celém Česku.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkujeme naší sesterské organizaci L'Association Olga Havel, branche helvétique za příspěvek do sbírky Dárek pro Olgu ve výši 23 919 korun. Ženevská sesterská organizace Výboru dobré vůle vznikla spolu s dalšími sesterskými organizacemi v roce 1990 krátce po založení Výboru dobré vůle a funguje dodnes. V jejím čele stojí paní Marcela Salivarová Bideau. Děkujeme!




Jako již tradičně i letos se Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové zúčastnila oslav svátku 17. listopadu. Náš stánek na Václavském náměstí navštívily během odpoledne stovky lidí, jejichž dary v celkové výši téměř 20 tisíc korun putují na konto sbírky Dárek pro Olgu. Děkujeme!



 

Do sbírky Dárek pro Olgu přispěl také opavský ROTARY CLUB. Rotary clubem zorganizovaný prodej punče na akci Světlo pro Olgu vynesl krásných 4 400 korun. Děkujeme!

V pátek 10. listopadu jsme spolu s prezidentským párem Petrem a Evou Pavlovými vysadili v Jelením příkopě na Pražském hradě jubilejní 90. Strom Olgy Havlové.  Vzpomínkového setkání na Olgu Havlovou se zúčastnilo více než 150 jejích příznivců z řad známých osobností i široké veřejnosti, kteří přispěli na sbírku Dárek pro Olgu částkou 5950 korun. Děkujeme!

Posíláme srdečné poděkování studentům a studentkám 1. třídy Praktické školy Opava za jejich dar na podporu sbírky Dárek pro Olgu. Dar ve výši 2000 korun byl předán v rámci akce Světlo pro Olgu 2023 ve čtvrtek 2. listopadu 2023.
 

Československá obchodní banka, a. s. (ČSOB), dlouholetý partner Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, se rozhodla podpořit sbírku Dárek pro Olgu částkou ve výši 50 000 korun. Mockrát děkujeme!

V úterý 12. září se v Hotelu Augustine a Luxury Collection na Malé Straně uskutečnil křest nového lifestylového magazínu Newstream CLUB, který vydává redakce webu newstream.cz. Během slavnostního večera proběhla také dražba předmětů Olgy Havlové, jejíž výtěžek ve výši 101 000 korun putuje na Dárek pro Olgu. Děkujeme všem dražitelům a redakci Newstream.cz přejeme hodně spokojených čtenářů a čtenářek.

Sbírku Dárek pro Olgu se rozhodl podpořit také dlouholetý významný partner Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové Československá obchodní banka, a. s. (ČSOB). Mockrát děkujeme za velkorysý příspěvek 90 000 korun a také za propagaci sbírky na sociálních sítích. 

Jedním z příjemců pomoci ze sbírky Dárek pro Olgu se stane organizace Modrý klíč, o.p.s. Příspěvek ze sbírky poslouží k pořízení mikrobusu se speciální úpravou pro zajištění dopravy osob s omezenou pohybovou schopností. Modrý klíč, o.p.s. poskytuje sociální služby dětem i dospělým lidem s hlubokým, těžkým a středním stupněm mentálního postižení. Svoz a rozvoz uživatelů služeb zajišťoval Modrý klíč od samotného zahájení provozu v roce 1992. Na pořízení jednoho z prvních vozů přispěl v roce 1995 Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové. Klíče od minibusu Ford předala tehdy ředitelce organizace Milaně Remarové na Pražském hradě osobně paní Olga Havlová.

Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové společně se spolkem SILOU HLASU a Alfredem Strejčkem uspořádal dne 14. března 2023 slavnostní benefiční koncert u příležitosti nedožitých 90. narozenin Olgy Havlové. Těměř půlmilionový výtěžek z koncertu byl prostřednictvím obou pořadatelských organizací věnován na pomoc lidem se zdravotním znevýhodněním. Částka 221 754 korun, kterou získala Nadace Olgy Havlové, pomůže prostřednictvím sbírky Dárek pro Olgu zdravotně znevýhodněným jednotlivcům i nezikovým organizacím.



Založení projektu

..pro ty, co potřebují více, jak my 🤲

Markéta Havlová
448 Kč

❤️

Vojtěch Sidorin
500 Kč

Vse nejlepsi do Noveho roku. Drzim Vam palce.

Petr Zich
500 Kč

At se dari, jste uzasni!

Petra Fiksová
400 Kč

Darované peníze pocházejí od žáků Praktické školy jednoleté. Darovací šek byl předán zástupcům Nadace v Opavě 2. 11. 2023. Věříme, že i tato částka pomůže ve vaší záslužné práci.
Jana Silná - třídní učitelka

Jana Silná
2 000 Kč

Pro lepší osud lidí, kterým život "naložil". A na památku paní Olgy.

Michaela Přílepková

Na dobrou věc. A dobrých věcí není nikdy málo.

Jan Vrtiš
300 Kč

Posíláme naši domácí sbírku!

Jáchym + Matylda
595 Kč

Děkuji 🙏, za odkaz na VDV a Anetce, za to, co děláte 🥰 .. M.L.H.

Markéta Havlová
333 Kč

❤️

Martina Hýblová
500 Kč