F-nadace


Děti, mládež, rodina Regionální a komunitní rozvoj

Podpora práce Nikoly Sekulové v Makedonii do 02/2024

Jmenuji se Nikola Lucie Sekulová a již 6. rokem sloužím v hlavním městě Severní Makedonie, Skopje. Od podzimu 2021 sloužím v místním sboru po boku mého pastora, jeho ženy a týmu dobrovolníků. Momentálně se zaměřuji více na pastorální roli ve vedení sboru a vedení modlitebních a misijních služeb.

vybíráme od 16.2.2023

Podpora práce Nikoly Sekulové v Makedonii

Vybrání cílové částky umožní Nikol další rok služby ve Skopje a podpoří její službu v místním sboru Evangelska Crkva Aerodrom.
303 820 Kč

přispělo

27 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Kdo jsem?

Jmenuji se Nikola Lucie Sekulová a již 5. rokem sloužím v hlavním městě Severní Makedonie, Skopje. Když mi bylo 20 let, odpověděla jsem na Boží povolání jít sloužit nevěřící mládeži v Makedonii. První čtyři roky jsem se věnovala práci s mladými nevěřícími lidmi v rámci neziskové celosvětové organizace Young Life. A od podzimu 2021 sloužím v mém místním sboru po boku mého pastora, jeho ženy a našeho týmu dobrovolníků. V roce 2018 jsem byla součástí vzniku této církve a sloužila jsem v prvních letech v týmu vedení sboru jako vedoucí mládeže.

Momentálně se zaměřuji více na pastorální roli ve vedení sboru, s lidmi se kterými se pravidelně scházím a modlím během týdne a během bohoslužby. Jednou měsíčně pak organizujeme modlitby a chvály pro všechny.

Co dělám?
Pomáhám v humanitární službě Kairos. Kairos je služba, která pomáhá materiálně rodinám, které jsou ve finanční nouzi a potřebují pomoct se základními potřebami. Momentálně se staráme o pět rodin a jednou měsíčně pro ně organizujeme snídani ve sboru. Tyhle snídaně jsou otevřené pro kohokoliv. Cílem je přivést lidi, co nechodí normálně do sboru. Sloužím také v kazatelském týmu, a mám pravidelně kázání v neděli ve sboru a podílím se na vedení malé skupinky pro mladé lidi ve věku 20-30, kteří jsou buď hledajícími nebo zkrátka chtějí růst ve víře. Dále také pomáhám při vedení a organizování Alfa kurzu, který slouží jako “evangelizační” program našeho sboru, kde při společné večeři objasňujeme základy křesťanské víry. 

Cíle a plány pro další rok: 

◉ vybudovat misijní kavárnu v centru města - místo, kde budeme moci poznávat nové lidi a zároveň nabízet kvalitní produkty (můžete si více přečíst zde: https://www.darujme.cz/projekt/1206775 ) 

◉ spoluorganizovat Alfa kurz s dalšími církvemi ve Skopje v místním veřejným “kulturním” domě

◉ soustředit se vztahově hlouběji na tři lidi ve sboru 

Vybrání cílové částky umožní Nikol další rok služby ve Skopje a podpoří její službu v místním sboru Evangelska Crkva Aerodrom.




Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně vytrvalosti a sil do nového měsíce s kavárnou Nikol! :)

Ondřej Bechný
500 Kč

keep going:)))

Ondřej Bechný
500 Kč